Copenhagen Light Fetsival

Livestream Copenhagen Light Festival 2021

29.1.2021
Foto: Kim Matthai Leland

Volg de opening van het Copenhagen Light Festival 2021 live mee op vrijdag 5 februari en krijg een kijkje achter de schermen bij een evenement vol kleurrijke lichtkunstwerken van Deense en internationale kunstenaars verspreid over de binnenstad van Kopenhagen.

 

Volg de opening van het Copenhagen Light Festival 2021 live mee op vrijdag 5 februari en krijg een kijkje achter de schermen bij een evenement vol kleurrijke lichtkunstwerken van Deense en internationale kunstenaars verspreid over de binnenstad van Kopenhagen.  

De vierde editie van het Copenhagen Light Festival 2021 vindt plaats van 5 tot 27 februari. Meer dan dertig lichtobjecten, verspreid over voornamelijk de binnenstad van Kopenhagen, zullen iedere dag van 17.00 tot 22.30 letterlijk een lichtpuntje in deze donkere dagen brengen. Via de livestream kun je naast het openingsfeest ook dagelijks meekijken naar een aantal van de ruim dertig kunstwerken, begeleid door de kunstenaars zelf. 

De groene laserstraal 

‘Green Beam’, de groene laserstraal van kunstenaar Martin Ersted is inmiddels het symbool geworden van het Copenhagen Light Festival. Dit lichtbaken schijnt gedurende het hele evenement en doorkruist via een aantal gebouwen de binnenstad op een route van 3,76 kilometer - van Tivoli Gardens via de toren van Christiansborg naar de B&W Hallen. Als deze lichtstraal schijnt, dan weet je dat de lichtkunstwerken aanstaan, waaronder de tien enorme vogels in Højbro Plads, de lichttekeningen op de gevel van het Nationaal Museum en klimaat kritische werken bij het voormalige hoofdkantoor van het Ministerie van Buitenlandse Zaken in Kgs. Nytorv. 

Oases van licht - maar dan op afstand 

De organisatie heeft zich dit jaar extra ingespannen om zoveel mogelijk lichtkunstwerken dichtbij het water te positioneren. “Door de objecten in de buurt van de kanalen te houden, is het voor bezoekers gemakkelijker te wandelen, te hardlopen of te fietsen zonder elkaar teveel te hoeven opzoeken”, stelt Jesper Kongshaug, lichtdesigner en voorzitter van het Copenhagen Light Festival. Vanwege corona zullen er geen rondleidingen, pop-up events of lezingen worden georganiseerd. Om toch te zorgen dat iedereen alle informatie beschikbaar heeft is een interactieve kaart gemaakt met uitgestippelde routes. Ieder kunstwerk is voorzien van informatie middels spraak, tekst en video’s van de kunstenaars via de app “Within10Minutes - Copenhagen Light Festival” en de website www.copenhagenlightfestival.org. 

Livestream

Je kunt de livestream volgen via het YouTube kanaal van Copenhagen Light Festival: Cphlightfest - YouTube of je aanmelden voor het live event via Facebook: Copenhagen Light Festival 2021 (facebook.com)
 
Meer informatie over het Copenhagen Light Festival, inclusief het volledige programma: www.copenhagenlightfestival.org