Naturkraft

Speelse krachtmeting met de natuur in nieuw Deens beleveniscentrum 'Naturkraft'

18.6.2020
Foto: Thøgersen & Stouby

Fascinerende natuurkrachten ervaar je sinds vrijdag 12 juni in het nieuwe duurzame beleveniscentrum Naturkraft in Ringkøbing aan de Deense westkust. Het is een plek waar je spelenderwijs de krachten van de natuur kunt ervaren en meer leert over duurzaamheid, natuur en het klimaat.

Naturkraft is een ervaring voor het hele gezin waarbij de zintuigen op scherp worden gezet. Door middel van interactieve spelelementen kun je de natuur van heel dichtbij ervaren en wordt je je bewust van het effect van de kracht van de natuur. West-Jutland is een fantastische plek voor deze unieke attractie. Want het ruige Deense landschap leent zich bij uitstek als locatie voor deze attractie, gelegen aan een fjord en slechts 10km van de Deense Noordzee verwijderd.

Naturkraft is bijzonder om te zien. Het is letterlijk een arena van meer dan zeshonderd meter omtrek met een geïntegreerd hoofdgebouw van iets minder dan 5.500 m2. Zowel buiten als binnen zijn er tal van interactieve activiteiten. Zo kun je buiten de klimpaden in de duinen afstruinen, een koolstofbos verkennen, je hoofd 'in een Noordzeestorm' steken en de kracht van wind ervaren in een Zorbingbal. Ook heel bijzonder: de acht biotopen van West-Jutland ontdekken en een klimaatspel dat visualiseert wat de vervanging van een kolencentrale door een windpark voor de CO2-uitstoot betekent.

Het idee achter dit project is om mensen bewust te maken van de samenhang in de natuur en hen te laten nadenken over klimaatoplossingen. Maar ook inspiratie om simpele dingen in het dagelijks leven, zoals afvalscheiding, recycling en het gebruik van plastic en het eten van bijvoorbeeld vlees, te veranderen. De wereldwijde doelstellingen van de VN voor duurzame ontwikkeling vormden de basis voor de opzet van dit duurzame beleveniscentrum.

Meer informatie: 
Naturkraft.dk