Lek högt upp i trädtopparna på WOW PARK som hör till LEGOLAND Billund Resort

Buitenspelen in nieuw Deens avonturenpark WOW PARK Billund

5.8.2020
Foto: LEGOLAND Billund Resort

Midden in het bos, niet ver van familiepark LEGOLAND, ligt het nieuwe avontuurlijke speelpark WOW PARK Billund. Het park is met 28 hectare het grootste in zijn soort in Denemarken met als hoofdingrediënten ‘buiten’ en ‘natuur’.

WOW PARK Billund herbergt meer dan 100 speelactiviteiten, zoals boomhutten en hangbruggen tot 14 meter hoog, springnetten met gigantische ballen, ondergrondse grotten, slingers en kabelbanen, die zorgvuldig rond de stammen van de bomen zijn gemonteerd. Alles met respect voor de natuur. 

De broers Jacob en Aage Hindhede hebben het WOW PARK opgericht. In Skjern staat hun eerste park dat al meer dan 35.000 jaarlijkse bezoekers trekt. “We zijn blij met dit unieke bosconcept dat verschilt van het andere aanbod aan pret- en animatieparken in de regio. Bij WOW PARK Skjern hebben we het concept ontwikkeld en veel ervaring opgedaan die we konden gebruiken in het park in Billund. Onze dromen en ambities komen hier allemaal in terug”, vertelt Jacob Hindhede. 

De herinneringen aan de achtertuin van de boerderij uit hun jeugd inspireerde de broers om met WOW PARK te starten. Het doel is om contact te maken met de natuur en jonge- en volwassen wildebrassen samen in het bos te laten spelen. “We hebben talloze malen gezien dat mensen denken te oud te zijn om te spelen, maar dan plotseling tijdens het spelen hardop in lachten uitbarsten. Zo is het in het park in Skjern gebleken en ook in Billund verwachten we dit op nog grotere schaal”, legt Jacob Hindhede uit. 

Veiligheid is belangrijk 


WOW PARK werd eerder dit jaar door het Britse The Guardian vermeld als een van Europa’s meest toonaangevende en duurzame gezinsattracties. De oorspronkelijke opening op 8 mei werd, zoals vele andere activiteiten, uitgesteld. Op 11 juni werd het alsnog geopend tijdens een intiem evenement.  

Het park heeft een oppervlakte van 28 hectare, gelijk aan bijna 40 voetbalvelden. De meeste van de activiteiten zijn buiten met voldoende gelegenheid om onderling en tussen het personeel afstand te houden. Jacob Hindhede: “Door de COVID-19 periode kregen we een buitengewone kans om ons concept door bezoekers van 2 tot 102 jaar te laten testen, die ons stuk voor stuk leerzame feedback gaven. Nu kunnen we eindelijk de beleving van ons park met onze gasten delen”. 

Meer informatie op wowpark.dk