Verder naar inhoud
Louisiana Museum of Modern Art

Maudy's tips om Denemarken te leren kennen

Foto: Ulrik Jantzen - Louisiana Museum of Modern Art

Ga mee met Maudy, onze reisvertegenwoordiger in Nederland, langs haar favoriete Denemarken bestemmingen: 

Denemarken ontdekken? Hier zijn 6 tips van Maudy van der Laan, marketing manager bij VisitDenmark

Dat Denemarken mijn favoriete vakantiebestemming is, zal niemand verbazen. Dikwijls krijg ik de vraag “wat moeten wij nu echt gezien hebben in Denemarken”. Hierbij mijn tips, maar vergeet niet er is nog veel meer te zien!

Lijst
Kaart

LEGOLAND® Billund Resort

LEGOLAND Billund Resort is dé attractie van Denemarken. Jong en oud vermaakt zich hier uitstekend. Naast heel veel LEGO® zijn er ook spannende attracties die je met het hele gezin kunt ondernemen. Tip: Waag je eens aan een super lekker en groot Deens ijsje – delen is aan te raden ?

Lees meer
Foto: Frame&work - VisitSydsjælland-Møn

Møns Klint

Møns Klint, de indrukwekkende witte krijtrotsen zijn te vinden op het eiland Møn. Van dit beeld kan ik geen genoeg krijgen, zo mooi is het hier. En voor wie het leuk vindt: je kunt hier langs het strand op zoek gaan naar fossielen!

Lees meer

Rubjerg Knude

In Noord-Jutland waan je je even in een woestijn wanneer je de klim over de zandduin maakt op weg naar vuurtoren ‘Rubjerg Knude’ Onder de invloed van de zee verdwijnt de vuurtoren ieder jaar een stukje verder onder het strand. Over een aantal jaar zal er waarschijnlijk niets meer van de vuurtoren te zien zijn. Wil je het nog met eigen ogen aanschouwen, dan is haast geboden.

Ribe VikingeCenter

Ribe is het oudste stadje van Scandinavië, hier kwamen Vikingen bijeen om samen handel te drijven. Naast een zeer gezellige en authentieke centrum, vind je hier, niet voor niets, ook het Ribe VikingeCenter waar je alles te weten kunt komen over de tijd van de Vikingen. Nog een tip: ben je er in de meivakantie? Breng dan een bezoek aan de internationale Vikingmarkt die hier jaarlijks georganiseerd wordt.

Egeskov Castle
Foto: Kim Wyon

Kasteel Egeskov

Kasteel Egeskov is een van de indrukwekkendste (water) kastelen die ik ook heb gezien. Een rondleiding door het kasteel is zeer aan te raden, bijzonder is ook het verhaal van de pop die op de zolderetage te vinden is, deze mag nooit van haar plek gehaald worden. Gebeurt dit wel dan….. Verder kun je hier ook heerlijk wandelen in de geweldig aangelegde tuin, dwalen in het doolhof of tussen de bomentoppen wandelen. De huidige graaf heeft een bijzondere collectie die hij in een aantal musea op het terrein met het publiek deelt!

Skovtårnet

Op het grootste Deense eiland Seeland vind je Skovtårnet. Deze 45 meter hoge uitkijktoren geeft je een waanzinnig uitzicht over het eiland. Je loopt maar liefst 22 meter hoger dan de boomtoppen! De toren is dan ook het hoogste punt van het eiland en een must see voor iedereen die hier met vakantie is.

Maudy van der Laan-Zweekhorst
Want to know more? Contact Maudy

Marketing Manager, Holland

mz@visitdenmark.com

Mobile:+31 63 0070991

Share your wonders: