VisitDenmark
Zwei Kinder spielen auf dem Campingplatz Nystrup Camping in Klitmøller in Nordjütland an der Dänischen Nordsee

Kampeervakantie voor kids

Ontdek Denemarken op een kampeervakantie samen met je hele familie. Hier laten we je graag zien waarom wij denken dat wij dé vakantiebestemming zijn voor gezinnen met kids die willen kamperen.  

Kindvriendelijk kamperen: Waarom dan? 

Wij vinden ons land dé kampeervakantiebestemming voor kids. Onze familiecampings zijn zo ingericht dat ze ideaal zijn voor gezinnen met kids. Zo vind je op de meeste campings één of meerdere speeltuinen en een zwembad, worden er activiteiten georganiseerd en zijn de sanitaire voorzieningen ook voor de allerkleinste op kinderhoogte gebouwd. 

Je hoeft op de meeste van onze campings niet ver te lopen naar een strand of meer, waar je heerlijk de hele dag kunt vertoeven. En als je even weg wilt van de camping, dan zijn er altijd leuke activiteiten voor het hele gezin in de buurt.

Kamperen rondom LEGOLAND©

Het attractiepark rondom het meest bekende blokje ter wereld is een grote trekpleister voor families met kids om naar Denemarken te komen. Wij hebben het hier natuurlijk over LEGOLAND in Billund (Jutland).

LEGOLAND is het bekende populaire attractiepark voor kinderen van alle leeftijden en is onderdeel van het LEGOLAND Billund Resort. Hier vind je allerlei attracties die leuk zijn voor het hele gezin. Naast LEGOLAND kun je hier bijvoorbeeld ook de dierentuin GIVSKUD ZOO en het spannende avonturenpark WOW-Park vinden.

Rondom en in het resort kun je allerlei campings vinden ideaal voor gezinnen met kids. Je hoeft nooit ver te rijden voor een attractie en op de campings worden vaak ook allerlei leuke activiteiten georganiseerd. 

Noord-Jutland en rondom Aarhus

In het noorden van Denemarken ligt Noord-Jutland. Deze regio staat bekend om zijn ruimte, stranden en verschillende topattracties. De meeste campings in deze regio liggen op kleine afstanden van allerlei verschillende in- en outdoor attracties. Je kunt ook heerlijk fietsen of mountainbiken in de Noordjutse natuur.

Aarhus is de tweede stad van Denemarken en hier is ook van alles te doen voor jong en oud. Dus als je graag wilt kamperen samen met het gezin  en dit wilt combineren met een citytrip, dan zou je hier kunnen kijken voor een leuke familiecamping. 

Kamperen op één van onze eilanden

Kamperen op een eiland heeft als groot voordeel dat je altijd dichtbij een strand zit. 

Op onze eilanden Seeland, Bornholm en Funen vind je verschillende leuke familiecampings. Op een aantal van onze eilanden bevinden zich ook grotere steden, zoals bijvoorbeeld Odense op Funen en onze hoofdstad Kopenhagen op Seeland. Op deze eilanden vind je ook allerlei leuke attracties en activiteiten voor families met kids.  

Met Scandlines van Duitsland naar Denemarken

De veerboten van Scandlines brengen je snel van Duitsland naar Denemarken. De overtocht van Puttgarden naar Rødby Havn duurt slechts 45 minuten en ieder half uur vertrekt er een boot richting Denemarken (en Duitsland). De veerboot van Rostock naar Gedser vaart 10 keer per dag en deze overtocht duurt een uur en 45 minuten.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van de vakantiebestemming Denemarken (incl. aanbiedingen en handige tips!).

Meer over kamperen bij ons...

Campings aan het strand
Kinder spielen am Strand in Nordjütland an der Dänischen Nordsee
Kamperen in Denemarken
Familie in einem Camping-Zelt bei Nacht in Dänemark