LEGO House in Billund, Denmark, seen from above

Het LEGO® House in Billund

Foto: LEGO® House

Dankzij de eenvoud en eindeloze creatieve mogelijkheden zijn LEGO® items over de hele wereld bekend en geliefd bij jong en oud. Ontdek alles wat je nog niet wist over het beroemdste speelgoed ter wereld en kom plezier maken in één van de best bezochte LEGO® attracties: het LEGO® House.

Wat is het LEGO® House?

Bereid je voor op een wilde rit door vier epische zones die je creativiteit op de proef zullen stellen. 

Stel je voor: in de Rode Zone, een waterval van LEGO® stenen zo betoverend dat je denkt dat je in een oceaan vol fantasie bent gestruikeld! Maar wacht, er is meer! De Gele Zone geeft je de touwtjes in handen, zodat je meester kunt zijn van je eigen stenen. Voel je je een filmgenie? Ga naar de Groene Zone, waar je de superheld van je eigen LEGO® film kunt zijn. En als je snelheid nodig hebt, ga dan naar de Blauwe Zone om je aangepaste LEGO® auto's te bouwen en tegen je familie en vrienden te racen.

People sitting outside of LEGOhouse, Billund, Trekantområdet

Copyright Destination Trekantomraadet Foto:Frame&Work

1 attractie, 6 316 611 LEGO® stenen

Tromgeroffel voor de hoofdattractie: de Tree of Creativity! Deze sculptuur is 15 meter hoog en gebouwd met maar liefst 6.316.611 LEGO® stenen. Kun je het geloven?

En dan heb je nog de Masterpiece Gallery. Dit is niet zomaar een galerie. Hier zijn meesterwerken gemaakt die de grenzeloze creativiteit van kinderen én volwassenen vieren. Want waar je al snel achterkomt: in LEGO® House is leeftijd slechts een getal en creativiteit tijdloos!

Maar wacht, het gaat niet alleen om fysieke stenen: er zijn ook magische armbanden! Ja, je leest het goed. Deze polsbandjes transformeren LEGO® stenen in digitale wonderen, waardoor je ook virtueel kunt spelen. Je kunt herinneringen aan je epische LEGO® avontuur downloaden, zodat ze voor altijd bij je blijven.

Oh, en hadden we al gezegd dat er een hypermoderne LEGO® Store is? Met nieuwste sets, exclusieve goodies en ervaringen die je nergens anders vindt. 

Kortom, het LEGO® House in Billund is een attractie voor heel de familie. Laat je fantasie de vrije loop in de 6 verschillende ruimtes terwijl je bent omringd door 25 miljoen LEGO® stenen!

Lees meer over het LEGO® House of koop direct je tickets

Mor tar bilde av to barn i LEGO® House

Foto:LEGO®House

Het LEGO® Huis in Billund is de ultieme speeltuin voor LEGO® fans van alle leeftijden

Het begon allemaal met een stuk hout

Het begon allemaal rond 1930 in Billund, Jutland, toen een timmerman in de woningbouw te weinig werk had. Om zijn inkomen aan te vullen begon hij houten speelgoed te maken, wat zo succesvol was dat hij vanaf dat moment besloot zich alleen nog maar te concentreren op de productie van houten bouwsteentjes. De timmerman doopte zijn producten 'LEGO®', een combinatie van twee Deense woorden die 'spelen' en 'goed' betekenen ("leg godt"): de perfecte naam voor een spel... Zo werd LEGO® geboren, vandaag wereldwijd bekend en geliefd.

LEGO® stenen vandaag

De timmerman, Ole Kirk Christiansen, was een visionair en al snel begon hij met het importeren van technologie om mallen te produceren, wat een revolutie in de industrie betekende en de koers van LEGO® voor de volgende eeuw bepaalde. Sinds 1949 is LEGO® gemaakt van kunststof en uitgegroeid wereldwijd tot het populaire speelgoed.

Het eerste LEGOLAND®

Naast het speelgoed ging de visie van Ole Kirk Christiansen verder. In 1968 werd LEGOLAND® Billund Resort geopend, het allereerste themapark gericht op LEGO®. LEGOLAND® is ook geëxporteerd en je kunt zusterparken bezoeken in Europa, Noord-Amerika, Azië en het Midden-Oosten. Maar nergens vind je dezelfde sfeer als in het originele LEGOLAND®.

LEGOLAND® Billund

Foto:LEGOLAND® Billund

Dit vind je misschien ook interessant

LEGOLAND® Billund Resort
Legoland Billund Resort
Bezienswaardigheden in Billund en omgeving
Vejle Fjord
Overnachten in de buurt van LEGO® House en LEGOLAND®
LEGOLAND® Billund - Friends Kamer
LEGO® Store in Kopenhagen
A multicoloured mix of LEGO blocks