Pia Skammelsen, founder of Oh So Quiet

Wandelen in Denemarken

Foto: Kristian Hertoft

Pia Skammelsen organiseert als eigenaar van 'Oh So Quiet' unieke wandeltours aan de westkust van Denemarken. En natuurlijk kent ze ook de rest van het land op haar duimpje. Uh, voeten. De mooiste wandelroutes volgens Pia én ons overzicht van alle routes voor wandelen in Denemarken:

Lijst
Kaart

Redningsvejen in Thy National Park

"Deze Westkustroute (Vestkyststien) route strekt zich uit van Agger in het zuiden van Noord-Jutland tot Bulbjerg in het noorden. Zee, wind, zand en zout hebben allemaal een rol gespeeld bij het creëren van dit unieke duinlandschap in Thy National Park. Hier kwam ik op het idee voor Oh So Quiet. Tijdens een wandeling met vrienden in 2017. Ik heb er de primitieve landschappen van mijn regio herontdekt die zich perfect lenen voor wandelen. Ze hebben een heel speciaal plekje in mijn hart."

 

Lees meer

Hærvejen | lange afstand wandelen

"Hærvejen is een paar honderd kilometer lange wandelroute door Zuid-Jutland. De route loopt door verschillende gezellige plaatsjes. Het stuk van Viborg door de plantages naar het prachtige gebied door Hald Sø en Dollerup Bakker vormt tijdens het wandelen een fantastische setting voor goede gesprekken over het leven."

Lees meer
Mols Bjerge Djursland
Foto: Nationalpark Mols Bjerge

Mols Bjerge Trail (Mols Bjerge-stien)

"Deze gemarkeerde wandelroute van 80 km door Nationaal Park Mols Bjerge - verdeeld over vier etappes - ligt in de ijstijdlandschappen tussen Kalø en Ebeltoft in Oost-Jutland. Als kind had ik een verzameling lievelingsspullen die ik in een mooie doos bewaarde. Ik zou zo de herinnering aan een zonnige dag in Mols Bjerge in dat doosje met lievelingsdingen stoppen."

Lees meer
A stop near Sønderborg on the Baltic Sea Cycling Route in Denmark
Foto: Michael Fiukowski & Sarah Moritz

Gendarmstien

"Het Gendarme-pad strekt zich uit van de Deens-Duitse grens bij Padborg tot aan Høruphav en is een plek in Denemarken waar ik binnenkort graag wil wandelen. Het is een geweldige ervaring om in de voetsporen van de grenswachten en historie van Sønderjylland in Zuid-Jutland te treden."

 

Lees meer

The Archipelago Trail | Lange afstand wandelen

"De 220 km lange Archipelago Route (Øhavsstien) is een perfecte wandelroute voor lange afstand wandelen in Denemarken. De route geeft je de tijd om langzaam rond te dwalen en de tijd te nemen. Het wandelpad slingert door kwelders, inhammen en baaien, over heuvels en langs gezellige kleine stadjes in de archipel van Zuid-Funen." Tip: je kunt verschillende trajecten in de route kiezen voor kortere wandelroutes. Zoek op 'archipelago trail' in het zoekvenster om de routes te zien.

Lees meer

Meer lezen over Denemarken?

De pagina is in het Deens - dus even de vertaalfunctie aanzetten - maar deze IJstijdroute in Seeland is misschien wat voor jou. Ontdek ook wandelmekka Rebild en onze andere natuurbestemmingen die uitnodigen om de (wandel)schoenen aan te trekken! 

People walking in Rebild Bakker, North Jutland
Rebild
Ontdek het merenhoogland en de Infitiny Bridge in de Aarhus regio
Denemarken, dé vakantiebestemming voor natuurliefhebbers
Mols Bjerge in Regio Aarhus
6 Nationale Parken: Deense natuur die je wilt ontdekken
Rubjerg Knude Lighthouse on the cliffs of North Jutland
Bezienswaardigheden en activiteiten in Jutland