Verder naar inhoud
Zwei Frauen gehen shoppen in der Altstadt von Aalborg, Dänemark

Noord-Jutland: dé 10 vakantietips voor cultuurgenieters

Foto: Mette Johnsen

Naast een stedentrip naar Denemarkens 4e stad, Aalborg, is er voor cultuurgenieters nog veel meer te ontdekken. Pak je bucketlist er maar bij voor deze tips van de locals. Op de kaart kun je zien waar de highlights zijn.

Lijst
Kaart

De witte strandhutjes in Løkken

In 1895 werden bij Løkken Strand Hotel de eerste 15 witte strandhutten op het strand gebouwd. Tegenwoordig zijn er bijna 500 van deze witte strandhutjes, en zijn ze een icoon geworden van de badplaatsen Løkken en Blokhus. De strandhutten zijn privé en worden van generatie op generatie doorgegeven

Lees meer

Læsø Salt: Leer hoe je zout wint

Gereconstrueerde houten hutten tonen het oude ambacht van het zout winnen, zoals het al sinds de middeleeuwen gebeurde op het eiland. Het resultaat is zout van een hoogwaardige kwaliteit. Bij de zoutziederij kun je Læsø-zout en andere producten kopen die met het unieke zout zijn gemaakt.

Lees meer
Skagen
Foto: Turisthus Nord

Skagen: bruisend stadsleven

Ervaar de karakteristieke gele huizen, het bruisende stadsleven met de meest spectaculaire natuur die je ooit hebt gezien. Allemaal in Skagen, het meest noordelijke punt van Denemarken. Skagen was, en is geliefd bij vele schilders vanwege de bijzondere lichtinval. Een bezoek aan het Skagens museum is een aanrader.

Lees meer
A group on a puch maxi tour of northwest Denmark
Foto: FlyingOctober - VisitNordvestkysten

Lønstrup: Hygge in een vissersdorp

Het kleine vissersdorp heeft met de bedoeling zijn charme, identiteit en bijzondere sfeer. Omgeven door prachtige natuur, slingeren de straten van de stad zich achter de duinen tussen kleine huizen en tuinen. Het staat bekend om zijn artistieke touch, aangezien Lønstrup populair is bij kunstenaars, ambachtslieden, acteurs en componisten.

Mariager: idillisch stadje aan het Mariager Fjord

Mariager is een idyllische stadje aan het Mariager fjord. Als je hier gaat wandelen, waan je je terug in de tijd. Het centrum ademt romantiek uit met prachtige rozen, vakwerkhuizen en geplaveide straatjes. Eet een heerlijke wafelijsjes op het plein of maak een tochtje met de vintage trein.

Lees meer

Museumscenter Hanstholm: Een unieke museumbunker

Het Bunker Museum Hanstholm is het grootste kustbatterijcomplex uit de Tweede Wereldoorlog in Noord-Europa. Het bestaat uit Hanstholm's unieke museumbunker van 2500 m2, waar verschillende kamers in hun oorspronkelijke vorm zijn hersteld, zodat je kan zien hoe de soldaten leefden. In de bunker zijn ook enkele interessante tentoonstellingen

Lees meer
Limfjord museum in Løgstør, North Jutland
Foto: © Daniel Brandt Andersen

Het Limfjord Museum

Tussen het Limfjord en Frederik VII kanaal ligt het Limfjord Museum, waar je van april tot oktober activiteiten kunt ondernemen waarbij het fjord centraal staat. In de oude residentie van de kanaalmeester en in het Maritiem Avonturencentrum vind je interessante tentoonstellingen over het leven in, rond en aan het fjord.

Lees meer
Thingbæk kalkminer in North Jutland, Rebild
Foto: Daniel Brandt Andersen

Rebildcenter en Thingbæk kalkmijn

De kalkmijnen werden in 1935 opengesteld voor het publiek. In de mijnen kun je gipssculpturen bekijken die zijn gemaakt door Anders Bundgaard, bronzen sculpturen van Carl Johan Bonnesen en een reliëf dat is uitgehouwen in de kalkstenen muur door Søren Assenholt.

Lees meer
De beste oesters en mosselen? Je vindt ze op deze vakantiebestemming!!
Foto: Destination Limfjorden

Oesters en mossels in het Limfjord

Ben je gek op oesters en mosselen? De oesters en mosselen uit het Limfjord worden internationaal geroemd en vormen tegenwoordig de grootste visindustrie in de Limfjord. De zeer speciale zoutomstandigheden en stromingen van de Limfjord zorgen voor de optimale groeiomstandigheden én smaak.

Lees meer
Foto: © Utzon Center (2008) – Jørn Utzon & Kim Utzon. Photographer: Rasmus Hjortshøj

Utzon Centre: Indrukwekkend en levendig

Het indrukwekkende Utzon Center is een levendig cultureel centrum aan de waterkant van Aalborg. Het centrum is ontworpen door de beroemde Deense architect Jørn Utzon en zijn zoon Kim. Het centrum biedt het hele jaar door verschillende exposities en presenteert schetsen en ontwerpen van Jørn Utzon.

Lees meer

Nog meer Noord-Jutland inspiratie

Vakantieparadijs Himmerland en Limfjorden
Livø
10 stedentrip highlights in Noord-Jutland
Aalborg
Noord-Jutland: dé vakantietips met kids
Campaign NO Nordjylland Nordsøens Oceanarium
Noord-Jutland: 10 vakantietips voor cultuurgenieters
A sunny day with blue skies at Aalborg Harbour Baths, Denmark
Noord-Jutland
Denemarken vakantie? Ontdek deze bezienswaardigheden in Noord-Jutland
Noord-Jutland: 10 vakantietips voor natuurliefhebbers
Rebild Bakker, North Jutland

Share your wonders: