Verder naar inhoud
Child at Saltum Strand beach, North Jutland in Denmark

Noord-Jutland: dé vakantietips voor kids

Foto: © Niclas Jessen

Noord-Jutland biedt activiteiten voor iedereen, óók voor het hele gezin. Handig: als je klikt op de optie 'Kaart' kun je direct zien waar onze tips te vinden zijn. 

 

Lijst
Kaart

Kindvriendelijk strand Øster Hurup

Wit zand, zo ver als je kunt kijken - Het meest kindvriendelijke strand van Denemarken vind je in Øster Hurup, een klein vissersdorp waar je in prachtige vakantiehuizen kunt verblijven. Een heerlijke plek om een zomerdag door te brengen, én een Deens ijsje te proeven.
Lees meer
Grå Fyr
Foto: Vesterbrofotograferne

Det Grå Fyr: trekvogels spotten

Vuurtoren en vogelspot - Vanaf de  één-na-hoogste vuurtoren van Denemarken geniet je vanaf 46 meter hoogte van schitterend uitzicht. Een unieke plek voor het spotten van trekvogels. 
Lees meer

Fårup Sommerland: leuk attractiepark

Attractiepark Fårup Sommerland - ontdek de spannende attracties, achtbanen én het aquapark in dit pretpark dat je wel het Six Flags / Walibi van Denemarken kunt noemen! Perfect voor verkoeling op zomerse dagen en met meer dan 60 attracties plezier voor iedereen. Durf jij in de onderwaterachtbaan?

Lees meer
Campaign NO Nordjylland Nordsøens Oceanarium
Foto: Nordsøens Oceanarium

Nordsee oceanarium

6 Miljoen liter water, en meer! Ontdek de onderwaterwereld in een van de grootste attracties van Noord-Jutland, het Noordzee-Oceanarium in Hirtshals. Ga op zoek naar de bijzondere maanvis. En heb je ooit gehoord van de snotolf? Ook deze gekke vis kun je hier spotten.

Kanovaren in het Nationaal Park Rebild

Avontuur op het water - De omgeving van Rebild is perfect voor het maken van een kanotocht over het rustiger water van rivier de Lindenborg. Huur je er ook een fiets bij? Dan kunt je de omgeving ook vanuit het zadel ontdekken.

Lees meer

Het Palmenstrand: Ja, palmen ook in Denemarken

Palmbomen aan de Deense kust - Vlakbij de bruisende havenstad Frederikshavn vind je 'Palmestranden', een kindvriendelijk en exotisch strand met veel mogelijkheden voor sportieve activiteiten. Speel een wedstrijd op het volleybalveld of een potje petanque, en rust hierna uit op een van de gratis ligbedden. 
Lees meer
Elche im Naturpark Lille Vildmose im dänischen Nordjütland
Foto: Frans Ritter - VisitNordjylland

Maak een safari

In het natuurgebied Lille Vildmose in de centrale Noord-Jutland regio Himmerland en Limfjorden kun je op zoek gaan naar inheemse dieren en wildlife. Ook het prachtige Limfjord, waarin je soms heel dichtbij zeehonden kunt komen, is een aanrader. Op een kajak of een SUP komen ze soms spontaan een kijkje nemen!

 

Lees meer
Fossil Mors
Foto: © Daniel A Brandt

Fossielen zoeken

Fossielen zoeken - Maak kennis met dieren en planten uit het verleden en ga op zoek naar fossielen aan de westelijke kant van de Limjord. Hier mag je zelfgevonden stenen kraken en natuurschatten ontdekken. Schuilt er een archeoloog in je?

Lees meer
Livø Himmerland
Foto: © Livø Feriecenter

Livø: Autovrij eiland

De schoonste lucht op Livø - Livø: Een autovrij eiland met prachtige stranden, jeneverbessenbossen, eikenbossen, kliffen en heidevelden. Hét groene paradijs van de Limfjord vind je hier. En misschien kom je onderweg naar het eiland zelfs nog een zeehond tegen. 
Lees meer
Tijgers in Aalborg Zoo
Foto: Aalborg Zoo

Aalborg Zoo

De enige plek in Denemarken waar je de Afrikaanse olifant, Orangutans uit Borneo en de Aziatische leeuw kunt vinden én een bezoek kunt brengen aan het nieuwe vlindercafé.

 

Lees meer

Misschien vind je dit ook wel interessant?

Fietsen in Noord-Jutland
Noord-Jutland, dé 11 vakantietips voor actievelingen
Zwei Frauen gehen shoppen in der Altstadt von Aalborg, Dänemark
Noord-Jutland: dé 10 vakantietips voor cultuurgenieters
Rebild Bakker, North Jutland
Noord-Jutland: dé 11 vakantietips voor natuurliefhebbers
Denemarken vakantie? Ontdek deze bezienswaardigheden in Noord-Jutland
Noord-Jutland

Share your wonders: