Four children sitting on a bench in Hanstholm, North Jutland, looking at the ocean.

Noord-Jutland: dé vakantietips voor kids

Foto: Mette Johnsen

Noord-Jutland biedt activiteiten voor iedereen, óók voor het hele gezin. Handig: als je klikt op de optie 'Kaart' kun je direct zien waar onze tips te vinden zijn. 

 

Lijst
Kaart

Kindvriendelijk strand Øster Hurup

Wit zand, zo ver als je kunt kijken - Het meest kindvriendelijke strand van Denemarken vind je in Øster Hurup, een klein vissersdorp waar je in prachtige vakantiehuizen kunt verblijven. Een heerlijke plek om een zomerdag door te brengen, én een Deens ijsje te proeven.
Lees meer
Grå Fyr
Foto: Vesterbrofotograferne

Det Grå Fyr: trekvogels spotten

Vuurtoren en vogelspot - Vanaf de  één-na-hoogste vuurtoren van Denemarken geniet je vanaf 46 meter hoogte van schitterend uitzicht. Een unieke plek voor het spotten van trekvogels. 
Lees meer

Fårup Sommerland: voor avonturiers

Ontdek de spannende attracties, achtbanen én het waterpark in attractiepark Fårup Sommerland. Het pretpark kun je vergelijken met Six Flags of Walibi. Perfect voor verkoeling op zomerse dagen en met meer dan 60 attracties plezier voor iedereen. Durf jij in de onderwaterachtbaan? En hoeveel keer zet jij het ondersteboven op een gillen in Fønix, de Beste achtbaan van Europa?

Lees meer
Campaign NO Nordjylland Nordsøens Oceanarium
Foto: Nordsøens Oceanarium

Nordsøen Oceanarium

6 Miljoen liter water, gevuld met de mooiste vissen en meer! Ontdek de onderwaterwereld in een van de grootste attracties van Noord-Jutland, het Noordzee Oceanarium in Hirtshals. Ga op zoek naar de bijzondere maanvis. En heb je ooit gehoord van de snotolf? Ook deze gekke vis kun je hier spotten.

Kanufahren in Nortjütland an der Dänischen Nordsee
Foto: Mette Johnsen

Kanovaren in Rebild Bakker

Avontuur op het water. De omgeving van Rebild is perfect voor het maken van een kanotocht over het rustige water van de Lindenborg rivier. Huur je er ook een fiets bij? Dan kun je de omgeving ook vanaf je zadel ontdekken. Ook leuk: woon in de zomer de voorstellingen in het openluchttheater bij.

Lees meer

Het Palmenstrand: Ja, palmen ook in Denemarken

Palmbomen aan de Deense kust - Vlakbij de bruisende havenstad Frederikshavn vind je 'Palmestranden', een kindvriendelijk en exotisch strand met veel mogelijkheden voor sportieve activiteiten. Speel een wedstrijd op het volleybalveld of een potje petanque, en rust hierna uit op een van de gratis ligbedden. 
Lees meer
Elche im Naturpark Lille Vildmose im dänischen Nordjütland
Foto: Frans Ritter - VisitNordjylland

Maak een safari

In het natuurgebied Lille Vildmose in de centrale Noord-Jutland regio Himmerland en Limfjorden kun je op zoek gaan naar inheemse dieren en wildlife. Ook het prachtige Limfjord, waarin je soms heel dichtbij zeehonden kunt komen, is een aanrader. Op een kajak of een SUP komen ze soms spontaan een kijkje nemen!

 

Lees meer
Fossil Mors
Foto: © Daniel A Brandt

Fossielen zoeken

Fossielen zoeken - Maak kennis met dieren en planten uit het verleden en ga op zoek naar fossielen aan de westelijke kant van de Limjord. Hier mag je zelf gevonden stenen kraken en natuurschatten ontdekken. Schuilt er een archeoloog in jou?

Lees meer
Livø Himmerland
Foto: © Livø Feriecenter

Livø: Autovrij eiland

Wie van het knusse buitengevoel houdt en graag van de gebaande paden reist, stapt in Rønbjerg op het voetveer naar Livø. Dit groene wandelparadijs met een handjevol inwoners ligt in het Limfjord en is – op een tractor na - zonder auto’s. Er zijn zelfs geen fietsen. De mooie routes volg je dus te voet.
Lees meer
Een meisje groet een pinguïn. in Aalborg Zoo, Denemarken
Foto: Kjetil Løite

Aalborg Zoo

De enige plek in Denemarken waar je de Afrikaanse olifant, orang-oetans uit Borneo en de Aziatische leeuw kunt vinden én een bezoek kunt brengen aan het nieuwe vlindercafé.

 

Lees meer

Dit vind je misschien ook interessant

Mann på wind SUP board ved Klitmøller Strand, Nordvestkysten, Danmark
Noord-Jutland, dé 11 vakantietips voor actievelingen
Zwei Frauen gehen shoppen in der Altstadt von Aalborg, Dänemark
Noord-Jutland: dé 10 vakantietips voor cultuurgenieters
Rubjerg Knude Lighthouse on the cliffs of North Jutland
Noord-Jutland: dé 11 vakantietips voor natuurliefhebbers
Denemarken vakantie? Ontdek deze bezienswaardigheden in Noord-Jutland
Noord-Jutland