Verder naar inhoud

Leuk om te doen als het regent in Kopenhagen

Foto: Thomas Høyrup Christensen - Copenhagen Media Center

We hebben allemaal liever blauwe luchten en zonnig weer tijdens onze vakantie. Maar laten we eerlijk zijn, regenachtige dagen zijn er ook in Kopenhagen. Mocht je in de stad zijn op zo’n druilerige dag, dan is er nog altijd genoeg te doen en hou je het heerlijk droog.

Lijst
Kaart

Nationaal Museum

Reis door de rijke geschiedenis van Denemarken in het Nationaal Museum. In het Nationaal Museum maak je een reis door de geschiedenis van Denemarken. Van de ijstijd via de Vikingtijd en de monarchie tot de huidige samenleving. In het Kindermuseum kunnen jonge kinderen langs verschillende tijdsperioden lopen. Maar ook een fantasiereis maken in een Vikingschip en ervaren hoe het eraan toe ging in een Middeleeuwse keuken. Koken zonder magnetron? Het kan, echt! De toren van het stadhuis van Kopenhagen is een fantastische plek om te bezoeken op een regenachtige dag.

Lees meer
The tower of Copenhagen's City Hall is a great place to visit on a rainy day
Foto: Terry Mclaughlin - Copenhagen Media Center

Geniet van het uitzicht op Kopenhagen vanuit de toren van het stadhuis

Met een goede 105,6 meter is het stadhuis van Kopenhagen een van de hoogste gebouwen in de stad. Om de top van de toren te bereiken, moet je ongeveer 300 treden beklimmen - waardoor deze attractie de perfecte combinatie is van sightseeing en een volledige cardiotraining. Maar goed, het is de enige Stairmaster ter wereld die je beloont met een prachtig uitzicht op Tivoli Gardens!

Lees meer
The Danish parliament building Christiansborg Palace
Foto: Martin Heiberg - Copenhagen Media Center

Verken de ruïnes onder Paleis Christiansborg

Wie zich onder het Deense parlementsgebouw, Paleis Christiansborg waagt, maakt de lange, koninklijke geschiedenis van Denemarken van dichtbij mee. Verborgen onder Christiansborg staan de ruïnes van een ander kasteel dat dateert uit de 11e eeuw!

Lees meer

Shop voor Danish Design items bij Magasin du Nord

Verken het iconische warenhuis Magasin in Kopenhagen. Je vindt hier wat je hartje begeert: mode voor alle leeftijden, lokale lekkernijen, Sacndinavische woondecoraties, boeken en -natuurlijk - gezellige cafés en restaurants.

Lees meer
A light exhibition at the Statens Museum for Kunst, SMK, Denmark's national art gallery, in Copenhagen, Denmark
Foto: Daniel Rasmussen, Copenhagen Media Center

Meer dan 700 jaar kunstgeschiedenis

het Statens Museum for Kunst (SMK) in Kopenhagen is de grootste kunstgalerie van Denemarken en huisvest een indrukwekkende kunstcollectie die verschillende genres én 700 jaar omvat. Bekijk tentoonstellingen en films, neem deel aan creatieve workshops en geniet van klassieke meesterwerken en uitdagende hedendaagse kunst of doe mee aan de SMK Fridays, een maandelijks evenement tijdens de zomer dat plaatsvindt op - je raadt het al - vrijdagen.

Lees meer

De oudste patisserie van Kopenhagen, Conditori La Glace

Ben je een zoetekauw? Dan is het simpel. Als je door Kopenhagen struint, moet je stoppen bij Conditori La Glace, de oudste patisserie in Kopenhagen. De winkel voorziet de stad sinds 1870 van luxe taarten en gebak en het blijft een prachtplek voor plezier, verwennerij en tradities. Een bezoek aan La Glace is een unieke café-ervaring die je niet snel elders zult krijgen.

Lees meer
The exotic Winter Garden in the Ny Carlsberg Glyptotek Museum, Copenhagen
Foto: Daniel Rasmussen - Copenhagen Media Center

Even schuilen in de exotische en historische omgeving van Glyptoteket

Glyptoteket in Kopenhagen is de perfecte plek om je te verschansen tijdens een regenachtige dag. Hier zie je een van de grootste collecties antieke kunst van Scandinavië, een reis door 3.500 jaar kunstgeschiedenis en moderne werken van onder meer Monet en Gauguin. Sluit af met een gezellige koffiepauze in de prachtige wintertuin.

Lees meer
Torvehallerne vegetable market in Copenhagen
Foto: Martin Heiberg - Copenhagen Media Center

Eet je weg door lekkernijen in Torvehallerne

De trendy foodcourt in Kopenhagen, Torvehallerne, ligt direct bij station Nørreport in het centrum en is een uitstekende plek om je te vermaken als het regent. Slenter langs tal van kramen met verrukkelijke lekkernijen. Maar je bent gewaarschuwd: het kan moeilijk zijn om te kiezen waar je je tanden in wilt zetten! De keuze is reuze, pak je koffie of een glas wijn, probeer je traditioneel Deense smørrebrød of heerlijke Danish pastries?

Lees meer
The Danish Film Institute and Cinematheque in Copenhagen
Foto: Jørgen True - Cinemateket

Denemarken op het grote scherm bij Cinemateket

Laat de regen voor wat het is en leun achterover in een zachte fauteuil terwijl je geniet van door Cinematheek geselecteerde films voor zowel kinderen als volwassenen. En krijg je trek, dan kun je bij Restaurant Sult terecht voor een hapje, drankje of een volledige maaltijd.

Lees meer

Ga naar het Deense Architectuurcentrum

Het Dansk Arkitektur Center in Kopenhagen is een smeltkroes van Deense architectuur, design en cultuur. Hier kun je interessante uren doorbrengen bij tentoonstellingen en workshops, gecombineerd met een koffiepauze in het café en een bezoek aan de designwinkel.

Lees meer

Waag de sprong in DGI-gebouw

Het regent, je wordt nat. Dus waarom niet meteen helemaal doorweekt worden? Maar dan wel met je badkleding aan. Het uitgebreide zwemgedeelte van dit multifunctionele centrum is gevestigd in het DGI-gebouw nabij het Centraal Station van Kopenhagen en heeft verschillende soorten zwembaden voor groot en klein. Naast zwemmen kun je ook heerlijk ontspannen in de spa of op het droge, maar ook meer uitdagende activiteiten ondernemen, zoals muurklimmen.

Lees meer

Share your wonders: