Stars in the night sky over the Danish island Samsø

Voor eilandhoppers: 12 mooie kleine eilandjes in Denemarken

Foto: © Dima Slastushevskyi

Geweldige natuur, prachtige stranden en pure ontspanning. Denemarken telt 444 pittoreske en mooie eilanden die een bezoek waard zijn. Altijd al gedroomd van een bijzondere eilanden vakantie? Laat je hier inspireren met deze 12 mooie eilanden in Denemarken:

Lijst
Kaart
Bier vom Samsø Brauhaus
Foto: @t_beer_
01

Energie-eiland Samsø

Samsø (zie ook de hoofdfoto ↑) biedt prachtige zandstranden, uitstekende opties voor een visvakantie en een landschap ideaal voor fietsvakanties. Leuk feitje: het eiland is 100% zelfvoorzienend met hernieuwbare energie! Maar maak je geen zorgen, je hoeft de energie niet zelf bij elkaar te fietsen. Als je op zoek bent naar een ontspannen vakantie in een rustige omgeving, is Samsø een fantastische keuze. Vergeet niet de beroemde Samsø aardappelen te proeven (met een lokaal biertje)...

Lees meer
Ærø
Foto: @fotofactory
02

Ærø: Puur Deens hygge

Ærø staat voor pure Deense hygge! Hier vind je verharde wegen, gezellige pleintjes, kleine straatjes en kleurrijke oude huisjes. De hoofdstad van het eiland, Ærøskøbing, staat bekend als de meest sprookjesachtige stad Denemarken en is de best bewaarde Deense stad uit de Middeleeuwen. Fantastische vakantiekiekjes gegarandeerd!

Lees meer
Foto: The Travel Book
03

Læsø: Voor fijnproevers

Dit unieke eiland is beroemd om de lange zandstranden, prachtige zeewierdaken en verse kreeft. De speciale bouwstijl met zeewierdaken is alleen hier in de hele wereld te vinden en vertelt over de sterke vrouwen die de daken sloten terwijl de mannen op zee waren. De bouwstijl is bijzonder duurzaam: het zeewier neemt grote hoeveelheden CO2 op. Maak je vakantiegevoel compleet bij gastropub VesterØL - dit juweeltje focust op lokale ingrediënten in zowel hun eten als zelfgebrouwen bier. In de zomer kun je met de boot Havdog ook naar de zeehondenkolonie, die leeft op een rotsachtig rif bij Læsø of je eigen vis vangen.

Lees meer
The island Anholt in denmark
Foto: Destination Djursland
04

Anholt: Gran Canaria van het noorden

Het eiland Anholt wordt ook wel de Gran Canaria van het noorden genoemd. Het eiland van 22 km² maakt indruk met zijn prachtige duinlandschap en het goudbruine zand. In totaal wonen er slechts 160 inwoners op het eiland in het Kattegat. Eilandhoppers vinden hier een uniek toevluchtsoord met prachtige natuur.

Lees meer
Knude Cliff, Fur, Limfjorden
Foto: Niels Thye
05

Fur: Het allermooiste

Het Deense eiland Fur wordt omringd door de Limfjord en werd in 2010 verkozen als mooiste eiland van het jaar. Je bereikt dit pareltje in slechts 4 minuten met de boot vanuit Salling. Je avontuur kan dus direct beginnen! Jong en oud kunnen zich vermaken met vissen, fossielen zoeken, fietstochten en bijvoorbeeld fotografie uitjes om de bijzondere natuur in beeld te brengen. Na je avonturen is het heerlijk genieten van lokale lekkernijen en zelfs lokaal gebrouwen bier van wereldklasse van de Fur Bryghus brouwerij.

Lees meer
GDK_Avernakø Island
Foto: Faaborg Turistbureau
06

Avernakø: Eiland met de meiboom

Avernakø ligt in de archipel Zuid-Funen. Het eiland staat bekend om zijn vogels, die te zien zijn vanaf Avernak en Munkholm. Er zijn mooie campings en kampeerplaatsen voor campers en er zijn appartementen en hotels in overvloed.

Lees meer
07

Christiansø / Frederiksø: De Erwteneilanden

De erwteneilanden Christiansø en Frederiksø liggen 18 kilometer ten noordoosten van Bornholm in de Deense Oostzee. De archipel bestaat uit de twee bewoonde eilanden en het vogelreservaat Græsholmen. 

Lees meer
Sejerø Lighthouse on island in West Zealand, Denmark
Foto: VisitVestsjælland
08

Sejerø: grootste van de kleinste

Sejerø is één van de grootste eilanden van de kleine Deense eilandjes. Er zijn prachtige stranden en geweldige historische bezienswaardigheden te bewonderen.

Lees meer
Orø island close to Holbæk in Zealand, Denmark
Foto: Orø Bådelaug - VisitHolbæk
09

Orø: Een paradijs niet alleen voor vogels

Eén van de eilandparels in de Isefjord in de Fjordland regio is een magisch klein eiland: Orø. Het bijzondere aan Orø is dat er veel paden over het hele eiland zijn aangelegd. Spot de vele strand- en waadvogels tijdens één van je mooie wandelingen.

Lees meer
Beach on island of Femø, Denmark
Foto: Visit Lolland-Falster
10

Femø: Een eiland voor de actievelingen

Het Deense eiland Femø heeft ongeveer 35 kilometer aan openbare paden die je uitnodigen om op te wandelen of fietsen! Daarnaast vind je ook nog heerlijke stranden waar je heerlijk kunt relaxen.

Lees meer
11

Fejø: Het eiland met de appelbomen

Op Fejø leven ongeveer 650 mensen en er zijn minstens evenveel appelbomen. Het stadsbeeld van de dorpen wordt gekenmerkt door pittoreske oude huizen en de vriendelijke inwoners. Het eiland kan in 15 minuten van het vasteland worden bereikt vanuit Torrig, op het eiland Lolland.

Lees meer
View over island Vejrø, Denmark
Foto: Stella Maris
12

Vejrø: Droom of werkelijkheid

Vejrø ligt in de wateren van "Smålandshavet". Er is geen verbinding met het openbaar vervoer. Als je het eiland wil bezoeken, kun je hier alleen op eigen initiatief naartoe reizen. Een echte bestemming dus van de gebaande paden af en een unieke vakantie-ervaring voor bijvoorbeeld een zeilvakantie! Nog leuker: je kunt hier ook naartoe met de kajak!

Lees meer

Meer inspiratie?

Little yellow house in Dragør
15 pittoreske plaatsjes in Denemarken
An aerial view of the island of Birkholm in the South Fyn archipelago of Denmark
Eilanden
Couple cycling in Sønderho on island Fanø
Waddeneilanden Denemarken
Bornholm
Bornholm