Verder naar inhoud
Blokhus Skulptuur

Hoogste zandkasteel ter wereld (in Noord-Jutland)

Foto: © World’s Tallest Sandcastle Blokhus. Photo: Poul Nymark

Het hoogste zandkasteel bouwen? Why not? Bij ons vind je vanaf 2 juli 2021 voor 6 maanden de hoogste zandkasteel ter wereld ooit gebouwd. En om precies te zijn in het topje van Denemarken: Blokhus in Noord-Jutland

 

Zandkasteel in Blokhus

Foto:© World’s Tallest Sandcastle Blokhus. Photo: Poul Nymark

In Blokhus kun je vanaf 2 juli 2021, in ieder geval gedurendende de zomermaanden, het grootste zandkasteel ooit gebouwd vinden. Een project waar aan meerdere weken is gebouwd door een 30-koppig team uit Nederland, Italië, Letland, Portugal, Rusland en België.

Hoogste zandkasteel ooit

Het hoogste zandkasteel ooit gebouwd stond op naam van een Duits team en was 18 meter hoog. Het zandkasteel in Blokhus is maar liefst meer dan 20 meter hoog , om precies te zijn 21,6 meter. De diameter van het zandkasteel is 32 meter en de sokkel waar het zandkasteel op gebouwd is , is  27 meter breed. Het zandkasteel bestaat uit meer dan 4860 ton zand en omdat het weerbestendig is zou het tot op 6 maanden kunnen blijven staan.

sand castle blokhus by poul nymark

Foto:Poul Nymark

Nieuwe trekpleister

Het zandkasteel zal in de zomer van 2021 een nieuwe trekpleister moeten worden voor bezoekers aan de regio. In de omgeving van Blokhus kun je ook de bekendste vuurtoren in Denemarken Rubjerg Knude en de karakteristieke badhuisjes van Løkken vinden. De regio staat ook bekend om zijn mooie (kindvriendelijke) stranden en surfmogelijkheden. Het zandkasteel is te vinden op de parkeerplaats van het Blokhus Skulpturpark, hier kun je ook andere mooie zandsculpturen vinden.

 
Op het strand in Blokhus

Foto:Mette Johnsen

Noord-Jutland

In Noord-Jutland doen wij graag dingen een beetje anders: in plaats van "why?" vragen wij liever: "why not?" Een vuurtoren in een woestijn? Why not? Een wandeling van de Noordzee naar de Oostzee maken? Why not? Spring in de golven van de Noordzee of bouw een zandkasteel op het strand aan de rustigere Oostzeekust. Noord-Jutland is dé vakantiebestemming voor.... 

Share your wonders: