11 Nationale Fietsroutes

Denemarken beschikt over ruim 12.000 kilometer bewegwijzerde fietspaden. Hiervan is 4.000 kilometer verdeeld over elf nationale fietsroutes. Deze routes verbinden diverse delen van Denemarken met elkaar en staan op fietskaarten aangegeven. Ze voeren langs de meeste grote steden en gaan eveneens langs bezienswaardigheden en attracties. Daarbij wordt de pure natuur als een bijzonder grote attractie gerekend. Daarnaast zijn is er ook nog een aantal Europese fietsroutes die Denemarken aandoen.

Sign

11 Nationale Fietsroutes

In Denemarken kun je per fiets naar alle hoeken van het land. Denemarken kent namelijk een fijnmazig en goed bewegwijzerd fietspadennet. Er zijn nationale, regionale en lokale fietsroutes. Iedereen kan de routes in Denemarken fietsen. Er zijn geen hoge bergen en diepe dalen. Denemarken heeft geen hoge toppen; het land is over het algemeen licht glooiend. De heuvels die er zijn kunnen gemakkelijk per fiets gereden worden. Over het algemeen zijn er geen flinke klimmers noch sterke afdalingen. Denemarken is dus gemakkelijk fietsbaar.

bike

Aanduidingen van de nationale fietsroutes

De nationale fietsroutes zijn aangeduid met rood-witte nummers van 1 tot 11 op een blauwe achtergrond. De noord-zuid lopende routes hebben een oneven nummer, de oost-west gaande routes hebben een even nummer. Het totale routenet heeft een lengte van 3.675 km en de duidelijke bordjes langs het traject maken het gemakkelijk de routes goed te volgen. Omdat kaartlezen op de fiets enige handigheid vereist kan dankzij de bewegwijzering toch gemakkelijk de juiste weg worden gevonden.

Share this page

Fietsen in Denemarken

Ontdek Denemarken op twee wielen

Met ruim 12.000 km aan bewegwijzerde fietsroutes, een afwissende natuur en korte afstanden is Denemarken een ideaal fietsland.

Actief: Fietsen en Wandelen