A woman enjoying the view in South Jutland during a pitstop along the N8 bike route

Fietsen langs de Oostzeeroute: de verschillende regio’s

Foto: Michael Fiukowski & Sarah Moritz

De langste fietsroute van Denemarken, de Oostzeeroute, ook wel de N8 route genoemd, is een geweldige manier om onze Deense cultuur te ontdekken. Kom meer te weten over de verschillende regio’s en hun belangrijkste bezienswaardigheden.

Op de fiets kun je genieten van het afwisselende Deense landschap, gouden graanvelden, uitgestrekte stranden, stille bossen en pittoreske Deense vissersdorpen. Deze fietstocht zal je niet snel vergeten. Wij zijn van mening dat je vanaf de fiets, het beste van onze levensstijl nog beter kunt ervaren. Van ‘hygge’ tot natuur, van kastelen tot kleine dorpjes en er is onderweg nog veel meer te zien. Hieronder hebben we de bezienswaardigheden van de verschillende regio’s voor je op een rijtje gezet:

  Lijst
  Kaart
  Foto: Frame&work - VisitSydsjælland-Møn

  Zuid-Seeland en Møn

  Maar liefst 170 kilometer van de Oostzeeroute loopt door de prachtige regio Zuid-Seeland en Møn. Hier vind je enkele van de mooiste natuurgebieden van Denemarken. Fiets over slingerende paden langs de Oostzeekust, langs fjorden, door dichte bossen en over heuvels naar het hoogste punt van het eiland Møn. Hier moet je zeker even een pauze in te lassen om de spectaculaire witte krijtrotsen, Møns Klint in het zuiden en Stevns Klint in het noorden te bewonderen.

  Lees meer
  Person looking at stone sculptures Dodekalitten during sunset on Lolland-Falster, Denmark
  Foto: © Thomas Kadziola. Photo: Sophia Bergholm

  Lolland-Falster

  De eilanden Lolland en Falster staan bekend om hun historische landgoederen, uitnodigende bed en breakfast adressen en lokale producten die je geproefd met hebben! Een kwart van de Oostzeeroute loopt over deze twee eilanden. Onderweg kom je ook nog verborgen schatten tegen zoals het indrukwekkende kunstwerk ‘ De Dodekalith’ en de eilandjes Femø, Fejø en Vejrø

  Lees meer
  Luftaufnahme der Stadt Svenborg im Süden von Fünen, Dänemark
  Foto: Michael Fiukowski & Sarah Moritz

  Funen

  Het prachtige eiland Funen is een waar fiets- en eilandenparadijs.  Het eilandrijk beschikt over ruim 1200 kilometer aan fietspaden, en bestaat uit meer dan 100 kleine eilandjes, verbonden door veerboten. De Zuid-Funense Archipel en het charmante eiland Ærø, zijn een speciale vermelding waard. Deze kom je tegen als je je weg vervolgt langs de zuidkust via Svendborg en vervolgens omhoog fietst via de romantische stad Nyborg in het oosten.

  Lees meer
  Koldinghus
  Foto: pressefoto Koldinghus

  Lillebælt

  De Oostzeeroute loopt 96 km door de pittoreske plaatsen Kolding, Fredericia, Middelfart in de Trekanten regio en het natuurpark Lillebælt, het grootste natuurpark van Denemarken. De geschiedenis komt tot leven in Fredericia waar je de grootste en best bewaarde stadswallen van Noord-Europa vindt en in Kolding waar het laatste koninklijke kasteel van Jutland, Koldinghus, te bewonderen is. In Middelfart waan je je letterlijk op hoge hoogte, wanneer je de wind en verfrissende nevel op je gezicht voelt terwijl je 60 meter boven het water over de brug loopt.

  Lees meer
  Cyclist in Aabenraa, South Jutland, Denmark
  Foto: Michael Fiukowski & Sarah Moritz

  Zuid-Jutland

  In Zuid-Jutland brengt de Oostzeeroute je van de kathedraalstad Haderslev in het noorden naar de maritieme stad Aabenraa en het historische Sønderborg in het zuiden voordat je het eiland Funen bereikt. Op deze veelzijdige en afwisselende route fiets je door weelderige beukenbossen, langs fjorden en kun je zowel de Noordzee als de Oostzee bezoeken.

  Lees meer
  A view of West Zealand from Holsteinborg Park
  Foto: Destination Sjælland

  West-Seeland

  Van Korsør tot Bisserup via Skælskør en Boeslunde, dit deel van de Oostzeeroute slingert 42 kilometer door vele pittoreske dorpjes langs de prachtige kust in West-Seeland, met onderweg oude kerkjes en kastelen. Niet te missen bezienswaardigheden zijn onder meer het architectonische hoogstandje ‘de Grote Beltbrug’, het sprookjesachtige zestiende-eeuwse kasteel Borreby Herreborg en Guldagergaard, de grootste keramische studio van Noord-Europa.

  Lees meer
  Cycle the scenic Baltic Sea Route in Denmark

  Kaart van de route

  Foto: VisitDenmark

  Blijf fietsen...

  Fietsroutes voor een fantastische fietsvakantie
  De Oostzeeroute fietsroute
  Oostzeeroute in Zuid-Jutland
  Fietsen in Denemarken: 11 nationale fietsroutes
  Luftaufnahme der Stadt Svenborg im Süden von Fünen, Dänemark
  Pittoreske stadjes langs de Oostzeeroute
  Valdemars Castle is located on the island of Tåsinge in Denmark
  Kastelen en cultuur langs de Oostzeeroute
  Kirche in idyllischer Natur in Südjütland, Dänemark
  Natuurparels langs de Oostzeeroute
  Fietsvakantie bestemmingen, Denemarken, Tour de France route 2022
  Fietsen in Denemarken