‘Cold Hawaii Games’ watersport spektakel aan Deense Noordzeekust

10.9.2020
Foto: Mette Johnsen

Klitmøller in Noord-Jutland is een populaire vakantiebestemming voor natuurliefhebbers. Wind, golven en de watercondities maken van deze plek een perfecte locatie om watersporten uit te oefenen. Vanaf komend weekend is het dé plek om een week lang topatleten van wereldniveau te spotten.

‘Cold Hawaii Games’ is een jaarlijks evenement, waarbij watersport professionals van over de hele wereld samenkomen en gedurende een week hun mooiste en meest gewaagde moves laten zien.

Nederlanders

Drie Nederlandse kitesurf professionals zullen om de prestigieuze wereldbeker strijden. Naast jong Nederlands talent, zullen ook de Nederlandse kitesurf professionals Kevin Langeree, Lasse Walker en Steven Akkersdijk aan de ‘Cold Hawaii Big Air’ wedstrijd deelnemen, een officieel ‘Fly to Kota’ event. Dit betekent dat de winnaar zich rechtstreeks kwalificeert voor ‘King of the Air’ in Zuid-Afrika.

Programma

Op het programma staan zowel sportieve activiteiten, alsook culturele evenementen. Fans en toeschouwers kunnen niet alleen vanaf de zijlijn meekijken, maar ook zelf aan een aantal disciplines deelnemen. Zo kan iedereen met een eigen Stand Up Paddle (SUP) uitrusting de uitdaging aangaan tijdens de ‘Cold Hawaii Shark Hunt’. Een SUP-race in Vorupør, waarbij de deelnemers uit handen van de zesvoudig wereldkampioen Casper Steinfath moeten blijven om als eerste de finish te halen. Op het strand van Klitmøller wordt een skateboard competitie georganiseerd, THY Open. Er zijn twee fietswedstrijden, drie yoga activiteiten, een windsurf en bodyboard wedstrijd, workshops en de IFCA Wave European Championships (EM) in de categorie windsurfen.


‘Friends of Cold Hawaii’

De ‘Cold Hawaii Games’ vinden plaats van zondag 13 tot en met zondag 20 september in Klitmøller, Thy in Noord-Jutland. De wedstrijd wordt gerund door de lokale vrijwilligersorganisatie ‘Friends of Cold Hawaii’ en wordt gesponsord door diverse lokale ondernemingen. Ruim 150 vrijwilligers zullen zich inzetten om alles soepel te laten verlopen en om een klein vissersdorpje voor een week in een internationale surf hotspot te transformeren.


Cold Hawaii is de benaming voor de kuststrook tussen Agger en Hanstholm in Thy aan de Deense Noordzee. Er zijn twintig surflocaties te vinden met Klitmøller als ‘surfhoofdstad’ van de regio. Cold Hawaii is een knipoog naar Hawaii, waar gelijksoortige windcondities surfers uit alle windstreken aantrekken.

Cold Hawaii Games Surfer
Foto: Cold Hawaii And friends