Love for the Campsite

Dit zijn de activiteiten uit 'Love for the Campsite'

Foto: Bureauvijftig

In kampeerprogramma 'Love for the Campsite' ondernemen de deelnemers en reisleiders allerlei leuke activiteiten tijdens hun verblijf op campings in Denemarken. Wij zetten deze activiteiten per bestemming voor je op een rijtje. Laat je inspireren of doe de activiteiten zelf!

Kamperen in... Zuid-Jutland

De eerste paar nachten verblijven de kandidaten en reisleiders uit Love fot the Campsite op de Drejby Camping in Zuid-Jutland. Patrick wandelt hier met zijn team over de Gendarmstien en in Sønderborg wordt een echte zuidjutse broodtaart gemaakt. Tevens bezoeken ze het historisch centrum Dybbøl Banke. Ron en zijn team ontdekken Zuid-Jutland per paard en wagen door het bos van Gråsten en genietend van een lokaal boerderij-ijsje. Ook komen ze meer te weten over de N8 fietsroute en maken ze zelf gin.  

Lijst
Kaart

Wandelen op de Gendarmstien

Ga wandelen op het Gendarme Path, zoals de 84 kilometer lange wandelroute in Zuid-Jutland wordt genoemd. Het pad behoort tot de beste wandelroutes van Europa, is gecertificeerd en brengt je langs prachtige natuur en historie die je alleen in dit deel van Denemarken vindt.  

Lees meer

Broodtaart maken in Sønderborg

Leer zelf Rugbrødslagkage maken, zoals de Deense traditionele broodtaart wordt genoemd. Deze klassieker gemaakt met o.a. cacao en rugbrød (het brood waar de Denen gek op zijn, en dat je nergens zo lekker hebt gegeten als hier: roggebrood) is een favoriet in de Sønderjysk Kaffebord. De koffietafel stamt uit de tijd van de Duitse bezetting. Je kunt aanschuiven op verschillende plaatsen in Sønderjylland en in de omgeving van Sønderborg, in Den Gamle Kro in Gråsten, waar maar liefst 29 verschillende taarten worden geserveerd, de tweede zondag van elke maand en elke maandag van week 27 tot week 31.

Lees meer
Gråsten Palace in South Jutland
Foto: Sønderborg Turistbureau

Het bos verkennen in Gråsten

Geniet van een prachtige boswandeling door het Gråstenskovene bos. Liever een gemarkeerde wandeling? De circa 9 kilometer lange Gråstenstien wandelroute is een aanrader. Het leidt je door de stad van Gråsten - kun je gelijk het Sønderjysk Kaffebord proberen, jummmm! - en langs houten sculpturen. 

Lees meer
Ispinde
Foto: Robin Skjoldborg

Lekker boerderij-ijsje eten

IJs smaakt het allerlekkerst wanneer het vers gemaakt is. Geniet van verse ingrediënten en de lokale productie terwijl je dit boerderij-ijs zelf probeert.

Historiecenter Dybbøl Banke Battlefield Centre, South Jutland
Foto: Historiecenter Dybbøl Banke

Ga terug in de tijd bij Dybbøl Banke

Bij het History Centre Dybbøl Banke betreed je de dramatische dagen tijdens de oorlog in 1864. Je wordt een onderdeel van de belangrijke geschiedenis en krijgt nieuwe kennis over een van de belangrijkste veldslagen in de geschiedenis van Denemarken.

Cycle the scenic Baltic Sea Route in Denmark
Foto: VisitDenmark

Fiets de N8 - Oostzeeroute

De Oostzeeroute herken je aan de N8 fietsbordjes die de prijswinnende fietsroute markeren door enkele van de mooiste Deense landschappen. Fiets langs prachtige zandstranden en de pittoreske eilandjes waar de Denen zelf ook graag vakantie vieren, zoals het charmante eilandje Ærø. De totale route van 820 km doorkruist verschillende regio's in Denemarken en ieder deel van de route is een aanrader op zichzelf!

Gin proeven bij 'Love for the Campsite'
Foto: Bureau Vijftig

Ga zelf gin maken

Gin in Denemarken? Sommige van de beste gins vind je hier en de productie vindt lokaal plaats. Als je toch al in de buurt bent in Zuid-Jutland, bezoek dan bijvoorbeeld de Sønderborg Distillery, waar de productie bovendien 100% organic is. Liever zelf je eigen gin maken in Denemarken? In Kopenhagen kun je bij de prijswinnende Copenhagen Distillery je eigen gin maken. Skål - zoals ze zo mooi proost op zijn Deens zeggen!

Kamperen aan... de Limfjord

In Noord-Jutland ontdekken de reisleiders en deelnemers het prachtige Limfjord in de vakantieregio Himmerland en Limfjorden. Het rustige fjordwater nodigt uit voor activiteiten die je lekker ontspannen samen doet. 

Lijst
Kaart

Oesters rapen tijdens een oestersafari

Wist je dat je volop oesters kunt eten - en rapen - in Denemarken? De limfjord is een van de beste plekken voor een oestersafari. 

Lees meer

Kajakken in een glass bottom kajak

Ze worden wel doorzichtige kajaks genoemd: de kajaks met een transparante 'glazen' bodem, waardoor je nog meer kunt genieten van de omgeving waarin je gaat kajakken. De Limfjord is een van de weinige plekken in Europa waar je in de glass bottom kajak op pad kunt. En je kunt er zelfs bij volle maan kajakken - een aanrader!

Lees meer

Kamperen in... Noord-Jutland

In de populaire regio Noord-Jutland kun je net als de deelnemers van Love for the Campsite o.a. paardrijden op IJslandse paarden en leren bodysurfen. 

Lijst
Kaart

Paardrijden op IJslandse paarden... op het strand

In Denemarken kun je op vele plekken paardrijden. Het paardrijden vindt veelal plaats buiten in de natuur en natuurlijk onder begeleiding. Maak een prachtige buitenrit over het uitgestrekte strand in Noord-Jutland. Ontdek het speciale ritme van de IJslandse paarden terwijl je geniet buiten in de natuur en van eindeloos zeezicht. 

Lees meer
Løkken north jutland denmark
Foto: Mette Johnsen

Leren bodysurfen

Denemarken heeft een van de langste kustlijnen van Europa, en op vele plekken in het land - vooral in West- en Noord-Jutland - kun je surfen. Er zijn surfplekken voor gevorderden en beginners. In de gezellige kustplaats Løkken kun je verschillende surflessen volgen. 

Lees meer
Paar wandert im Nationalpark Thy in Nordjütland
Foto: Mette Johnsen

SMK Thy Museum

Bezoek SMK Thy - het Statens Museum for Kunst - en verken kunst tijdens wisselende tentoonstellingen, evenementen en belevenissen voor jong en oud. Het museum maakt deel uit van het Statens Museum for Kunst - de nationale galerie van Denemarken, gelegen in Kopenhagen. In het museum in Hurup Thy heb je uitzicht op de Limfjord en de prachtige natuur van NationalPark Thy. Alle tentoonstellingen van het museum zijn samengesteld met speciale aandacht voor de omgeving.

Lees meer
Bunkermuseum in Hanstholm
Foto: Thy Turistforening

Bunkermuseum Hanstholm

Het Bunkermuseum Hanstholm herbergt de grootste bunkerbatterij van Noord-Europa uit de Tweede Wereldoorlog. In de unieke 2500 m2 grote museumbunker zijn verschillende kamers hersteld in hun oorspronkelijke staat en is zichtbaar hoe de soldaten leefden. In de bunker (van 1941) zijn ook tentoonstellingen. Met een focus op de mensen wordt het verhaal verteld vanuit zowel de Duitse soldaten als de burgers in de schaduw van de vestingwerken, en hoe de bezetter en bevolking samenleefden. Ga met de Hanstholm museumtrein over The ammunition track langs een munitiebunker en een van de bunkers waarin het 38cm kanon stond. 

Lees meer

Kamperen in... Zuid-Seeland & Møn

In het zuiden van Seeland en op het bijzondere eiland Møn kun je onder meer kanoën, je vergapen aan prachtige natuur en het Gavnøslot kasteel (Gavnøslot op zijn Deens) bezoeken.

Lijst
Kaart
kvinde i kano
Foto: Niclas Jessen

Kano varen

Ga naar het charmante sluishuisje Slusehuset, gelegen in de mooie natuur bij Næstved en geniet van waterpret en heerlijke cakejes, koffie en ijs.  

Lees meer
Gavnø Slot
Foto: Gavnø Slot

Bezoek aan Gavnøslot

Het Gavnø castle, of Gavnø kasteel, ligt op het via een weg bereikbare eilandje Gavnø. Dit lieflijk bijgenaamde 'Bloemeneiland' verenigt historische herinneringen, kunst, natuur en bloemen. Het kasteel zelf ging van status als piratenkasteel in de 12e eeuw naar een van de mooiste Rococo kastelen van Denemarken nu. Je vindt hier de grootste particuliere collectie schilderijen van Scandinavië. De prachtige gastenkamers uit ca. 1750 worden nog steeds gebruikt bij speciale gelegenheden! 

Bekijk ook de Gavnø-kloosterkerk, de Gavnø kasteeltuin en beleef de Gavnø Go Fly en The Land of Pirates natuurspeeltuin. Proef tot slot The Castle Brewery bier: Slotsbryggeriet Gavnø.

Lees meer