Verder naar inhoud
Pia Skammelsen, founder of Oh So Quiet

5 mooiste wandelroutes in Denemarken

Foto: Kristian Hertoft

Pia Skammelsen is onze wandelexpert van Denemarken. Als eigenaar van 'Oh So Quiet' organiseert zij unieke wandeltours aan de westkust van Denemarken. En natuurlijk kent ze ook de rest van Denemarken op haar duimpje. Uh, voeten. Dit zijn de mooiste wandelroutes volgens Pia:

Lijst
Kaart

Redningsvejen in Thy National Park

"Deze Westkustroute (Vestkyststien) route strekt zich uit van Agger in het zuiden van Noord-Jutland tot Bulbjerg in het noorden. Zee, wind, zand en zout hebben allemaal een rol gespeeld bij het creëren van dit unieke duinlandschap in Thy National Park. Hier kwam ik op het idee voor Oh So Quiet. Tijdens een wandeling met vrienden in 2017. Daar heb ik de primitieve landschappen van mijn regio herontdekt. Ze hebben een heel speciaal plekje in mijn hart."

 

Lees meer
Hærvejen er en af Danmarks klassiske vandreruter
Foto: Hærvejen

Hærvejen

"Hærvejen is een paar honderd kilometer lange wandelroute door Zuid-Jutland. De route loopt door verschillende gezellige plaatsjes. Het stuk van Viborg door de plantages naar het prachtige gebied door Hald Sø en Dollerup Bakker vormt een fantastische setting voor goede gesprekken over het leven."

Lees meer
Mols Bjerge Djursland
Foto: Nationalpark Mols Bjerge

Mols Bjerge Trail

"Deze gemarkeerde wandelroute van 60 km door Nationaal Park Mols Bjerge ligt in de ijstijdlandschappen tussen Kalø en Ebeltoft in Jutland. Als kind had ik een verzameling lievelingsspullen die ik in een mooie doos bewaarde. Ik zou zo de herinnering aan een zonnige dag in Mols Bjerge in dat doosje met lievelingsdingen stoppen."

Lees meer
A stop near Sønderborg on the Baltic Sea Cycling Route in Denmark
Foto: Michael Fiukowski & Sarah Moritz

Gendarmstien

"Het Gendarme-pad strekt zich uit van de Deens-Duitse grens bij Padborg tot aan Høruphav en is een plek waar ik binnenkort graag een wandeling zou willen maken. Het is een geweldige ervaring om in de voetsporen van de grenswachten en historie van Sønderjylland in Zuid-Jutland te treden."

 

Lees meer
The Langeland coastline in Denmark
Foto: Daniel Villadsen

The Archipelago Trail

"De 220 km lange Archipelago Route, een van de langste wandelroutes van Denemarken, geeft je de tijd om langzaam rond te dwalen en de tijd te nemen. Het wandelpad slingert door kwelders, inhammen en baaien, over heuvels en langs gezellige kleine stadjes in de archipel van Zuid-Funen." Tip: je kunt verschillende trajecten in de route kiezen voor kortere wandelroutes. Zoek op 'archipelago trail' in het zoekvenster om de routes te zien.

Lees meer

Meer lezen over Denemarken?

Ontdek ook wandelmekka Rebild en onze andere natuurbestemmingen die uitnodigen om de (wandel)schoenen aan te trekken!

Maak de mooiste Denemarken wandelingen in Rold Skov, Rebild Bakker
Rebild
Ontdek het merenhoogland en de Infitiny Bridge in de Aarhus regio
Denemarken, dé vakantiebestemming voor natuurliefhebbers
Mols Bjerge in Regio Aarhus
5 Nationale Parken: Deense natuur die je wilt ontdekken
Rubjerg Knude Lighthouse on the cliffs of North Jutland
Top 7 outdoor activiteiten

Share your wonders: