Two people sat with their bikes next to the sea

Oostzeeroute: 820 km hygge op twee wielen

Dit is niet zomaar een fietsroute. De Oostzeeroute loopt door mooie de Deense landschappen, langs prachtige zandstranden en over pittoreske eilandjes. Deze route geeft jou de mogelijkheid om Denemarken te ontdekken vanaf je zadel.

Wanneer heb jij voor het laatst heerlijk gefietst en gelijkertijd heerlijk hebt kunnen genieten van de rust van de omgeving? Een middeleeuws kasteel bezocht? Genoten van heerlijke lokale kaas van een verkoper op een wekelijkse markt? 

De Oostzeeroute bestaat uit 14 etappes en biedt alles voor een perfecte fietsvakantie. Het is de perfecte route om je even te ontrekken van de dagelijkse sleur en te genieten van de Deense natuur, lifestyle, geschiedenis en cultuur.  Langs deze route vind je oude landhuizen, middeleeuwse kastelen, gezellige dorpjes en een fantastische natuur. 

Ontdek het beste wat het zuiden van Denemarken te bieden heeft. 

Highlights van de Oostzeeroute

Het maakt niet uit welke etappe jij pakt, je zult kastelen en landhuizen, natuurparels en unieke kleine dorpjes vinden die je zullen inspireren. 

Valdemars Castle is located on the island of Tåsinge in Denmark
Fyn

Kastelen & Cultuur

Luftaufnahme der Stadt Svenborg im Süden von Fünen, Dänemark

Unieke pittoreske stadjes

Kirche in idyllischer Natur in Südjütland, Dänemark

Natuur

De regio's

Waar spring jij op de fiets?

De route is verdeeld over 14 etappes en heeft de vorm van het getal acht, waardoor je een lus aan de west- en oostkant hebt. Beide kanten zijn gemakkelijk bereikbaar. Het kaartje hieronder kun je downloaden en laat je de hele route, etappe voor etappe, zien. 

Cycle the scenic Baltic Sea Route in Denmark

Kaart van Oostzeeroute

N8 route sign on country road, Denmark

De volledige routegids (PDF)

Praktische informatie over de Oostzeeroute

Waar kan ik een fiets huren in Denemarken? Kan ik mijn fiets meenemen in de trein? Antwoorden op o.a. deze vragen kun je hieronder vinden. 

Frau schiebt ihr Fahrrad auf einem Radurlaub auf dem Dänischen Ostseeradweg

Zorg voor de natuur