VisitDenmark
A woman enjoying the view in South Jutland during a pitstop along the N8 bike route

Fietsen langs de Oostzeeroute: de verschillende regio’s

De langste fietsroute van Denemarken, de Oostzeeroute, ook wel de N8 route genoemd, is een geweldige manier om onze Deense cultuur te ontdekken. Kom meer te weten over de verschillende regio’s en hun belangrijkste bezienswaardigheden.

Op de fiets kun je genieten van het afwisselende Deense landschap, gouden graanvelden, uitgestrekte stranden, stille bossen en pittoreske Deense vissersdorpen. Deze fietstocht zal je niet snel vergeten. Wij zijn van mening dat je vanaf de fiets, het beste van onze levensstijl nog beter kunt ervaren. Van ‘hygge’ tot natuur, van kastelen tot kleine dorpjes en er is onderweg nog veel meer te zien. Hieronder hebben we de bezienswaardigheden van de verschillende regio’s voor je op een rijtje gezet:

  Lijst
  Kaart
  The white cliffs of Moen

  Zuid-Seeland en Møn

  Maar liefst 170 kilometer van de Oostzeeroute loopt door de prachtige regio Zuid-Seeland en Møn. Hier vind je enkele van de mooiste natuurgebieden van Denemarken. Fiets over slingerende paden langs de Oostzeekust, langs fjorden, door dichte bossen en over heuvels naar het hoogste punt van het eiland Møn. Hier moet je zeker even een pauze in te lassen om de spectaculaire witte krijtrotsen, Møns Klint in het zuiden en Stevns Klint in het noorden te bewonderen.

  Blijf fietsen...

  Du hygge sur deux roues pendant 820 km
  Two people sat with their bikes next to the sea
  Pittoreske stadjes langs de Oostzeeroute
  Luftaufnahme der Stadt Svenborg im Süden von Fünen, Dänemark
  Kastelen en cultuur langs de Oostzeeroute
  Valdemars Castle is located on the island of Tåsinge in Denmark
  Natuurparels langs de Oostzeeroute
  Kirche in idyllischer Natur in Südjütland, Dänemark