VisitDenmark
Ørstedparken in Autumn

Deense regio's die sowieso leuk zijn om te bezoeken in het najaar

Dit zijn de leukste activiteiten en highlights in Denemarken in het najaar. Het maakt niet uit in welke regio je in Denemarken bent in het najaar van 2019, er is overal wel iets leuks te doen. Ga snel kijken wat jij allemaal zou kunnen doen!

Hvide Sande Nature Walk

Hvide Sande: Strandvakantie aan zee en fjord

De lange en windrijke stranden in Hvide Sande, aan de westkust van Jutland, zijn uitermate geschikt voor een actieve vakantie. Ook in het najaar en in de herfstvakantie. 

Ga hier snel kijken voor meer info over Hvide Sande

Rubjerg Knude in North Jutland

Noord-Jutland: Eindeloze stranden

In Noord-Jutland, ook wel het topje van Denemarken genoemd, kun je in het najaar allerlei activiteiten doen en attracties bezoeken. Deze regio is kindvriendelijk met veel ruimte en stranden. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan het pittoreske stadje Skagen of ervaar hoe 2 zeeën tegen elkaar op botsen op het Noordelijkste puntje van Jutland. Maak een wandeling door de wandelende zandduin Råbjerg Mille of ontdek de onderwaterwereld in Nordsøen Oceanarium.

Ga hier snel kijken voor meer info over Noord-Jutland

Randers Regnskov Tropical-Zoo in Djursland

Djursland: Alle activiteiten binnen handbereik

Djursland is een goede bestemming voor families met kids en actievelingen. Alle attracties zijn namelijk binnen handbereik en er is van alles te doen. Pak bijvoorbeeld de fiets en ontdek het Nationaal Park Mols Bjerge of bezoek één van de zandstranden. In de herfstakantie is het weer griezelen geblazen tijdens het magische Halloweenfeest in Djurs Sommerland.  

Ga hier snel kijken voor meer info over Djursland

Horsens: Hygge & activiteiten

In Horsens kun je in het najaar heerlijk genieten van een relaxte vakantie aan de kust van Oost-Jutland. Er zijn hier verschillende musea en kunt er eten in één van de heerlijke restaurantjes. Spring op de fiets en ontdek de rijke natuur rondom Gudenå en Horsens Fjord

Ga hier snel kijken voor meer info over Horsens

Limfjord: Ideaal voor fietsen in het najaar

Rondom de Limfjord kun je heerlijk fietsen en genieten van een mooie natuur. Voor de wandelaars zijn er leuke routes die je kunt lopen in bijvoorbeeld het Geopark West-Jutland.  Tussen 12 en 21 oktober kun je tevens het leuke oesters festival bezoeken. 

Ga hier snel kijken voor meer info over Limfjord

The beach in Tisvildeleje, north of Copenhagen, is the perfect sunset spot

Noord-Seeland: Koninklijk Denemarken in het najaar

De zogeheten Deense rivièra ligt op maar een uurtje van Kopenhagen. Hier vind je verschillende stranden waar je heerlijk op zou kunnen uitwaaien. Voor een culturele ervaring om nooit te vergeten zou je het kunstmuseum Louisiana kunnen bezoeken. In Hundested is een jaarlijks terugkomend zandsculptuur festival dat je zou kunnen bezoeken van 10 mei t/m  20 oktober.  

Ga hier snel kijken voor meer info over Noord-Seeland

Legoland Billund

LEGOLAND©: Griezelen tijdens Halloween

Van 7 oktober t/m 4 november staat LEGOLAND© geheel in het teken van griezels, spoken en monsters tijdens het grote Halloween feest. Een ideaal moment om een bezoek te brengen aan dit wereldberoemde pretpark in Denemarken.  

Ga hier snel kijken voor meer info over LEGOLAND

Dark Sky bei Møns Klint

Zuid-Seeland: Achtertuin van Kopenhagen

Ten zuiden van Kopenhagen ligt een prachtig, natuurrijk en gevarieerd stukje Denemarken. Maak een lange wandeling langs de witte kliffen van Møns Klint en breng bijvoorbeeld een bezoek aan Safaripark Knuthenborg. In het vakantiepark Lalandia worden allerelei leuke activititeiten georganiseerd in het najaar (o.a. een groot Halloween feest). De veerboten van Scandlines brengen je snel van Duitsland naar Denemarken en vanaf 10 september kun je al voor slechts €33,- met een Economy-Ticket de overtocht maken.

Ga hier snel kijken voor meer info over Zuid-Seeland

Black Sun at the Wadden Sea National Park
The Wadden Sea

Zuid-Jutland: Even weg en lekker dichtbij

Op ongeveer 6 uurtjes rijden vanaf Utrecht, net boven de Duitse grens, ligt Zuid-Jutland. Deze bestemming is daarmee dichter bij dan je denkt en ideaal voor gezinnen met kids. Ga samen een stuk gaan fietsen of een lange wandeling maken over het strand en zeehondjes spotten bij de Waddenzee. Vergeet vooral niet het natuurverschijnsel de 'Sort Sol' (Zwarte Zon) te ervaren in het najaar. 

Ga hier snel kijken voor meer info over Zuid-Jutland

Aanbiedingen in het najaar

Ga gezellig met de familie of met z'n tweeën met deze aanbiedingen in het najaar naar Denemarken.