Family walking in Old Town Odense

9 dingen die je alleen op Funen kunt doen

Foto: VisitOdense

Ontdek deze unieke highlights in het sprookjesachtige groene hart van Denemarken. Funen (Fyn) is bedekt met tuinen, bossen, parken en heeft een fantastische eilanden archipel. Het is bijna onmogelijk om op Funen geen kasteel te zien, dit eiland zit vol unieke attracties!

Lijst
Kaart
01

Een leuke dag in en rond Kasteel Egeskov

Kasteel Egeskov is niet zo maar een kasteel. Het is namelijk een bestemming met allerlei outdooractiviteiten, tentoonstellingen en festivals. En de kasteeltuin is ook nog eens de mooiste van Denemarken. Neem je picknickmand maar mee. 

Lees meer
02

Eet samen met de Denen op een streetfood markt

Odense heeft nu ook zijn eigen Streetfood markt, Storms Pakhus. Hier kun je allerlei internationale keukens uitproberen in een aparte omgeving. Erg gezellig. 

 

Lees meer
Bridgewalking Lillebælt on Fyn
Foto: © Lillebæltsbro (1935) - Anker Engelund. Fotograf: Mitch Wiesinger
03

Bridgewalking: een hoogtepunt

Zie Funen van een heel andere kant en beleef een waar hoogtepunt. Funen heeft een hoge brug waar je (veilig in klimharnas) over heen kunt lopen. Durf jij...?

 

Lees meer
H.C. Andersens House in Odense on Fyn
Foto: Jonas Legarth ©VisitOdense
04

Bezoek de geboorteplaats van Hans Christian Andersen

Je hebt vast en zeker wel eens een sprookje van Hans Christian Andersen gelezen. Toch? Hij is misschien wel de bekendste Deen. Hij is geboren in Odense en hier kun je nu een sprookjesachtige rondleiding door zijn geboorteplaats doen in het nieuwe H.C. Andersen’s House museum. 

Lees meer
Magic Days Festival
Foto: Erling C Hollmann/Magic Days Festival
05

Magie op het Magic Days Festival

In oktober kun je overal in Odense trollen en tovenaars tegenkomen. Dan wordt namelijk het magische festival 'Magic Days' georganiseerd.  

Heartland Festival at Egeskov Castle
Foto: Peter Kirkegaard/Heartland Festival
06

Chillen als een pro op het Heartland Festival

Muziek van bekende artiesten, lange zomeravonden, een kasteel en mooie tuinen. Het Hearland Festival is een uniek festival waar je voor een lang weekend je even helemaal kunt opladen en ontrekken van het 'normale' dagelijkse leven.

Kerteminde
Foto: VisitKerteminde
07

Gezellige sfeer op Funen

We zijn best een beetje trots. National Geographic heeft Kerteminde uitgeroepen tot één van de Europa's 'Best Secret villages'. Maar ook stadjes als Ladby, Faaborg of Svendborg zijn een bezoekje waard.

08

Relaxen op één van de eilandjes van Funen

De archipel van kleine, relaxte eilanden rond de kust van Funen is een van de best bewaarde geheimen van Denemarken. Je kunt fietsen of rijden over de 12 eilandparels, schilderachtige veerboten nemen of mooie bruggen oversteken, met het rustgevende geluid van water aan je zijde. Maak kennis met de Deense manier van leven in de mooiste stadjes, zoals het prachtige stadje Ærøskøbing op Ærø.

09

Genieten van een zonsondergang bij Fyns Hoved

Het hoofd van Funen is een van de mooiste plekjes van Denemarken. Perfect om een lange wandeling te maken en even lekker uit te waaien. En de zonsopgangen en -ondergangen zijn magisch.