Verder naar inhoud
Wandern an der dänischen Westküste in Skallingen

Blåvand & Hvide Sande: 8 vakantietips voor het hele gezin

Foto: © Anne Nørkjær

Hvide Sande & Blåvand zijn gezellige plaatsjes aan de Noordzeekust van Denemarken, aan de westkust van Jutland. Deze regio is ideaal voor een vakantie met kinderen, maar het is ook een attractieve omgeving voor koppels. Lees hier onze tips voor wat je o.a. in deze omgeving kunt doen:

&#

Lyngvig vuurtoren: wat een uitzicht

Vanaf de Lyngvig vuurtoren kun je genieten van een spectaculair uitzicht op de zee en het fjord. Bij de vuurtoren zit een lekker café en in de omgeving kun je heerlijk wandelen door de duinen en over het strand. Kinderen tot 18 jaar krijgen gratis entree.

Tirpitz Museum
Foto: Visit Vesterhavet

Tirpitz: indrukwekkend

Het bekende Deense architectenbureau BIG heeft Tirpitz ontworpen en dit indrukkende gebouw bevindt zich in een beschermd duinlandschap achter bunkers uit de Tweede Wereldoorlog net buiten Blåvand. Het museum ligt verscholen onder zand en heeft verschillende indrukwekkende tentoonstellingen om te bezichtigen. Kinderen tot 18 jaar krijgen gratis entree.

 

Zeesafari op het Ringkøbing Fjord

Tijdens de Seaside Safari maak je een begeleide boottocht door het Ringkøbing Fjord. Een leuke activiteit voor de hele familie! Ook je (eventueel hier gehuurde) fiets kan mee tijdens de tocht - zodat je de mooiste delen van het fjord kunt rond fietsen. Seaside Safari hoort bij het Jyllandsakvariet in Thyborøn, waar vandaan je ook dolfijnen en zeehonden safari's kunt maken.

Lees meer

Blåvand Zoo: Dierentuin voor de hele familie

In de Blåvand Zoo dierentuin vind je ongeveer 400 dieren en 80 verschillende diersoorten. Deze dierentuin is ook leuk voor de allerkleinsten en heeft een boerderij met veel dieren om te aaien. Honden zijn toegestaan in de dierentuin, mits aangelijnd.

Lees meer

Dichtbij Blåvand en Hvide Sande: Naturkraft

Naturkraft is een interactief wetenschapspark waar je leert over de fascinerende krachten die in de natuur bestaan. Gelegen dichtbij Hvide Sande en Blåvand nabij de westkust van Denemarken en de populaire vakantiehuisjes, is het park - waar wordt gericht op duurzaamheid en klimaatoplossingen - een ideale bestemming voor vakantiegangers.

Lees meer

WOW PARK Skjern: Dé natuurspeeltuin

Dit is het wildste speel- en avonturenpark nabij de westkust van Jutland. Gelegen in een mooi bos vraagt het WOW-PARK in Skjern (net buiten Hvide Sande en Blåvand) gewoon om een heerlijke dag in de buitenlucht. Klimmen, klauteren, een wedstrijdje houden, hier kan het allemaal! Bekijk ook de video ↓ 

 

Lees meer

Ontdek de gezellige stadjes in de regio

In de omgeving van Hvide Sande en Blåvand liggen allerlei leuke en gezellige stadjes om te ontdekken: o.a. Varde, Søndervig, Ringkøbing en Henne Strand. 

Bork Vikingehavn: Zo leefden de Vikingen

Nog zo'n highlight dichtbij Hvide Sande en Blåvand: zodra je door de poort van het Bork Vikingehavn gaat, stap je 1000 jaar terug in de tijd. Je kunt door de bijzondere gereconstrueerde langhuizen lopen en zien hoe de Vikingen leefden en verschillende soorten vakmanschap beoefenden. Kinderen tot 18 jaar krijgen gratis entree.

Lees meer

Wist je dat Hvide Sande 'wit zand' betekent? De eindeloze zandstranden zijn al een aanrader op zich.

Meer lezen over Jutland

De top van Denmarken: Noord-Jutland
Citytrip? Ontdek Aalborg, een van de mooiste steden in Denemarken
Stad & Natuur: Regio Aarhus
Business events delegates sitting on the Infinity bridge in Aarhus, Denmark
Zuid-Jutland: 7 uur rijden vanaf Utrecht
Top 10 Actieve Vakantie bestemmingen: Denemarken
Oost-Jutland: Het Kustland
Fietsen in het Kustland
Schaaldieren paradijs: Himmerland & Limfjorden
Schiffe in Løgstør am Limfjord
Nationaal Park Rebild
Denemarken vakantie? Ontdek dit prachtige natuurgebied

Share your wonders: