Summer at Tivoli in Copenhagen, Denmark

Bezoek een pretpark in Denemarken

Foto: Matteo Acitelli

Denemarken staat bekend om de prachtige natuur en uitgestrektheid. Maar wist je dat je hier ook ontzettend leuke attracties voor iedereen vindt? Bezoek de leukste pretparken zoals Tivoli, onze Sommerlands en natuurlijk LEGOLAND®! 

Tip: Bekijk met de kaartfunctie welk park waar ligt.

De oudste én leukste pretparken

Wist je dat Denemarken de twee ouste pretparken ter wereld heeft? De nog altijd ontzettend populaire pretparken zijn natuurlijk mee gegaan met hun tijd en echte aanraders voor op je Denemarken lijstje! En het Bakken pretpark is zelfs gratis toegankelijk. In verhouding tot het aantal inwoners zijn er ook ontzettend veel andere gave pretparken in ons land: stap in de achtbanen van onze Sommerlands, laat je betoveren door de vele mogelijkheden van LEGO® steentjes in het uit Denemarken komende, wereldveroverende LEGOLAND® en ga met de allerkleinsten naar BonBon Land!

Lijst
Kaart
Summer at Tivoli in Copenhagen, Denmark
Foto: Matteo Acitelli

Tivoli | Kopenhagen (Seeland)

Deze topper wil je zelf gezien hebben tijdens je vakantie in Denemarken. Tivoli Gardens is het meest bezochte seizoensgebonden themapark ter wereld én 's werelds op een na oudste pretpark. Vraag je de Kopenhagenaren wat zij dé highlight van Kopenhagen vinden, dan zul je niet de Kleine Zeemeermin maar Tivoli als antwoord horen. Geniet van attracties voor groot en klein en de gezellige sfeer. Door de wisselende thema's per seizoen, blijft het leuk om hier vaker dan eens naartoe te gaan. Zoals de Denen zelf ook doen.  

Lees meer

Bakken | Kopenhagen (Seeland)

Een uniek kleinschalig pretpark, gelegen midden in de prachtige natuur van Dyrehaven, iets ten noorden van Kopenhagen. Strek je benen in het uitgestrekte Dyrehaven - waar je grote kans maakt om wilde herten te spotten -, maak een rit in een koets en geniet van de leuke attracties in dit oudste pretpark ter wereld: Dyrehavsbakken, kortweg Bakken. In totaal zijn er zo'n 100 doe-dingen en tijdens Halloween en Kerst wordt het park extra leuk door het seizoensthema. Extra genieten: de entree voor dit pretpark is gratis.

De leukste pretparken vind je in Denemarken! LEGOLAND
Foto: LEGOLAND® Billund

LEGOLAND® | Billund (Jutland)

Wie is er niet opgegroeid met het iconische speelgoedblokje? Ontdek een van de meest bekende pretparken ter wereld: LEGOLAND®. Het gehele LEGOLAND® Billund Resort bestaat uit meer dan 50 soorten attracties en andere superleuke belevenissen, maar ook het LEGO® House, de Givskud Zoo - met dinosaurus park! - en het grootste waterpark van Scandinavië, Lalandia®, vind je hier! Nieuw in 2024: ontmoet Peppa Pig in LEGOLAND®

Lees meer

Fårup Sommerland & waterpark (Jutland)

De snelste, hoogste én langste achtbaan van Denemarken staat in Fårup Sommerland in Noord-Jutland: een van de grootste pretparken en vooroplopend met nieuwe attracties. Maak een rit in de in 2022 geopende achtbaan - Fønix - met ‘s werelds eerste “stall loop” element, waardoor je 2,5 seconden gewichtloosheid ervaart én de meeste “air time” van alle achtbanen in heel Scandinavië. Ook andere achtbanen en attracties wachten op je, net als een superleuk waterpark! Tip: overnacht in Hotel Fårup. Je hotelkamer kijkt uit op een achtbaan en je mag 30 minuten eerder het park in dan andere bezoekers! Entree tot het park zit bij de overnachting inbegrepen.

Lees meer

Djurs Sommerland & waterpark (Jutland)

Dat de Sommerland pretparken een begrip zijn in Denemarken, begrijp je wanneer je er zelf bent geweest. Voor het grootste Sommerland ga je naar Djursland, in de Aarhus regio. Verschillende achtbanen en attracties verdeeld over superleuke themagebieden, zoals het nieuwe dinosaurusland, en natuurlijk ook attracties voor de allerkleinsten vind je hier. Neem ook je zwemspullen mee en trek tijd uit voor het waterpark! Extra leuk: rond Halloween gaat het park gehuld in een Halloween thema. Grrrrrriezelen maar!

Lees meer
Attractie in pretpark Tivoli Friheden in Aarhus, Denemarken
Foto: VisitAarhus, Per Ryolf

Tivoli Friheden | Aarhus (Jutland)

Op loopafstand vanaf hartje Aarhus vind je pretpark Tivoli Friheden. Voor de durfals zijn de attracties die je letterlijk op grote hoogte brengen een aanrader: vanuit 'The Sky Tower' en 'Hjertekig', de hoogste vrije val die je kunt ervaren in Denemarken, kijk je uit over de stad. Maar ook voor de allerkleinsten zijn er leuke attracties. Het park is niet zoals de gelijknamige 'grote zus' in Kopenhagen jaarrond geopend, toch kun je in verschillende seizoenen van de attracties en leuke events genieten, zoals het Flower Festival, Halloween en de populaire Fed Fridag openluchtconcerten. 

Lees meer
BonBon-Land The Secret World
Foto: BonBon-Land

BonBon-Land (Seeland)

Op een uurtje reizen van Kopenhagen vind je in Zuid-Seeland het vooral voor families met jongere kinderen leuke pretpark BonBon-Land. Waar je in sommige pretparken in Denemarken naast een entreekaartje per attractie betaalt (Tivoli), betaal je hier een vaste entreeprijs, waarin de attracties zelf zijn inbegrepen. Ga je met heel de familie, bestaande uit 4 of 5 personen? Check dan ook de speciale Family Package aanbieding met entreetickets én (pizza) lunch. Kinderen korter dan 90 cm ontvangen gratis entree.

Lees meer

Sommerland Sjælland & waterpark (Seeland)

Sommerland Sjælland is een attractie- en avonturenpark ineen. Dit ware speelparadijs is geliefd door de talloze activiteiten voor heel de familie met kleine tot jongere kinderen. Maak een ritje in de attracties, ga goud zoeken, stap in een één- of tweepersoons (!) go kart, de botsauto's en vermaak je met uren waterplezier in het waterpark met superleuke glijbanen. Nog meer plezier uit je bezoek halen? Blijf vooral overnachten in het pretpark: je kunt kiezen uit verschillende overnachtingsopties.

Lees meer

Dit vind je misschien ook interessant

Een Denemarken vakantie met kinderen
Barn leker i vann ved Knuthenborg Safaripark, Danmark
10x naar de dierentuin in Denemarken
Monkey at Knuthenborg Safaripark, Lolland
10 outdoor activiteiten die leuk zijn voor de hele familie
Denemarken vakantie? Ontdek de Waddenzee en Waddeneilanden
9 highlights om te bezoeken op Seeland
Camp Adventure
Kopenhagen met kinderen
Kids eating ice cream in Copenhagen's iconic Nyhavn
Top 7 outdoor activiteiten in Jutland
Vikings at Ribe Vikingecenter