A woman having breakfast outside in Copenhagen, Denmark

Dé gelukkigste plekjes in Denemarken? Misschien wel!

Foto: © Malin Poppy Darcy Mörner

Denemarken staat vanwege de kwaliteit van leven, stadsplanning en ontwerp met mensen in gedachten al jaren hoog genoteerd op de World Hapiness Index. Waarom is Denemarken zo blij? Wij hebben een aantal gelukkige Deense plekjes voor je op een rij gezet.  

Lijst
Kaart
Best of Copenhagen - Thomas Dambo
Foto: VisitDenmark

Trollentocht

Inmiddels zijn de sustainable trollen gemaakt van gerecyclede materialen en restafval van de Deense kunstenaar Thomas Dambo ook ver te vinden buiten Denemarken. Het begon allemaal in Denemarken waar je zijn houten reuzen vooral aantreft in de mooiste natuurgebieden. Trek de bossen in en laat je verrassen door meer dan 10 grote, houten trollen. Hier vind je het overzicht van alle reuzen, die je een glimglach en veel outdoor plezier bezorgen. 

Lees meer
A lady running at the rooftop playground Konditaget Lüders in Nordhavn, Copenhagen, Denmark
Foto: Daniel Rasmussen - Copenhagen Media Center

Konditaget Lüders

Met de knalrode speelgrond is dit een bijzonder buitensportpark op het dak van een van de gebouwen in het nieuwe Nordhavn district in Kopenhagen - met uitzicht op zee en trampolines ter vermaak.

Lees meer
Foto: © Johan Gjøde. Photo: Dennis Borup Jakobsen

The Infinite Bridge

De ronde, oneindige brug vlakbij Aarhus brengt je nergens anders dan naar het waanzinnige uitzicht op zee. De enige reden om deze te bezoeken, is om te genieten van de wandeling, de uitzichten over zee en te genieten van de frisse zeelucht. Maak om je geluksniveau een beetje te verhogen, vooral een wandeling tijdens zonsondergang of laat je benen rusten terwijl je op de rand zit en je voeten boven het water laat rusten. Heel mindful!

Lees meer
The Happiness Museum in Copenhagen
Foto: Happiness Museum

Het Happiness Museum

Het Happiness Museum in Kopenhagen is een klein museum dat je een lach op je gezicht zal geven. Dit museum staat geheel in het teken van het gelukkig zijn. 

Lees meer
LEGO House in Billund, Denmark, seen from above
Foto: LEGO® House

LEGO House

Er is niet beters dan spelen! En in het LEGO House in Billund kun je je creatieve brein helemaal zijn gang laten gaan. Het ligt midden in het LEGOLAND® Billund Resort, dichtbij LEGOLAND. Een leuke dag voor jong en oud gegarandeerd!

 

Lees meer
Zwei Frauen machen ein Selfie im Kunstmuseum ARoS im dänischen Aarhus
Foto: Your rainbow panorama, Olafur Eliasson, 2006 - 2011, ARoS Aarhus Art Museum. Photo: Robin Skjoldborg.

Stap in een regenboog

In Aarhus kun je op nog een andere plek van een bijzonder uitzicht genieten, namelijk bovenop ARoS: museum voor moderne kunst. Bovenop het museum vind je Olafur Eliasson’s zogeheten Your Rainbow Panorama. Vanuit deze rondlopende kleurrijke regenboog hal geniet je van prachtig uitzicht door een 'gekleurde bril' die alles een beetje mooier maakt.

Lees meer
Bølgen (The Wave), an apartment building in Vejle, Denmark, that looks like a wave
Foto: VisitVejle

The Wave

In Vejle vind je een bijzonder appartementencomplex, ‘The Wave’. Gelegen aan het Vejlefjord is het gebouw met de golvende constructie een voorbeeld van speelse Deens architectuur waar je blij van wordt. Bekijk hier nog meer Deense architectuur.    

Lees meer

WOW PARK

Buiten spelen was nog nooit zo leuk! Het WOW Park is één grote natuurspeeltuin. Tof voor de kids. 

Lees meer

Camp Adventure Forest Tower

Heb je onze speelse stadsplanning al opgemerkt? Of je nu loopt door Kopenhagen of denkt aan de bovenstaande architectuur: of een ronde brug die nergens naartoe gaat? Why not - is daarop het antwoord van de Denen. Het leidt tot leuke, speelse pelekken die een glimlach op je gezicht toveren zodra je het ziet. Zoals Camp Adventure's Forest Tower bijvoorbeeld: een korte wandeling door het bos leidt naar een spiraaltoren met waanzinnig uitzicht (tot zelfs aan Zweden bij helder weer) vanaf de top!

 

Lees meer

Meer lezen

Ontdek nog meer manieren om plezier te hebben in Denemarken, the Land of Everyday Wonder.

Mønsted limestone mine is located near Viborg.
Duik in de onderwereld van Denemarken
Children in North Zealand, Denmark
Gratis en goedkope attracties voor kinderen in Denemarken
Rubjerg Knude Lighthouse on the cliffs of North Jutland
Bezienswaardigheden en activiteiten in Jutland