Knuthenborg Safaripark in Lolland-Falster, South Zealand

11 superleuke attracties voor kinderen in Denemarken

Foto: Knuthenborg Safaripark

Denemarken is dé bestemming voor een vakantie met kinderen! Het maakt niet of je op zoek bent naar een outdoor activiteit, interactieve musea of fun, in Denemarken vind je allerlei attracties voor families met kinderen. Laat je hier inspireren met onze favorieten:

Lijst
Kaart
Foto: Jesper Grønnemark
01

LEGOLAND® en LEGO® House

LEGOLAND® Billund Resort is het bekende en populaire attractiepark voor families en kinderen van alle leeftijden waar het wereldberoemde blokje centraal staat. LEGO® House is een kleurrijk gebouw met interactieve tentoonstellingen, bouwzones en LEGO modellen voor LEGO liefhebbers.

Lees meer
02

Universe Science Park: Experimenteren

Doe allerlei leuke experimenten voor jong en oud in het interactieve Universe Science Park, op het eiland Als in Zuid-Jutland. Kun jij zonder hoogtevrees over de tokkelbaan op 15 meter hoogte? In het Sky Trail klimpark kom je erachter. Of Beat the Storm, en voel de kracht van een ware orkaan in een orkaansimulator. En wat dacht je van Virtual Reality (VR) - probeer 's werelds eerste Paradrop, ontwerp je eigen VR-achtbaanrit (en test hem zelf uit!) en ontdek de vele andere activiteiten.

Lees meer
03

Knuthenborg Safaripark: Dichtbij de dieren

Knuthenborg Safaripark is het grootste safaripark in Noord-Europa met meer dan 1000 vrij rondlopende dieren van over de hele wereld. Neem vooral ook een kijkje in het bos met levensgrote dino's. En voor een heel speciale ervaring: overnacht aan de savanne of het tijger- of wolvenverblijf. 

Lees meer
Wow Park
Foto: Visit Vesterhavet
04

WOW-Park: Leef je uit!

Het WOW-park is een grote natuurspeeltuin. Hier kun je o.a. klimmen in bomen en jezelf uitdagen door de uitgang van een labyrinth te vinden. 

 

Lees meer
GeoCenter Møns Klint
Foto: Mads Tolstrup
05

Geocentre Møns Klint

GeoCenter Møns Klint is een museum over de Deense geologie en natuur. Het museum ligt vlakbij de prachtige krijtrotsen van Møns Klint - waar je tot wel eeuwen oude fossielen kunt vinden - en is leuk voor jong en oud. 

 

Lees meer
06

Lalandia Billund: Grootste tropische vakantie- en activiteitencentrum

Welkom in de wereld van plezier in het grootste tropische vakantie- en activiteiten centrum van Scandinavië. Geniet van het tropische klimaar in het grote Aquadome met verschillende water activiteiten in allerlei soorten vormen. Genieten geblazen voor het hele gezin!

Lees meer
07

'Den Gamle By': Bezoek 'De Oude Stad in Aarhus

Ga in Aarhus terug in de tijd in 'Den Gamle By' (De Oude Stad) en ontdek hoe de Denen jaren geleden leefden in de tweede stad van Denemarken. Gegarendeerd een leuke dag voor de hele familie.

Lees meer
Foto: Martin Heiberg - Copenhagen Media Center
08

Tivoli: Een wonderland in het centrum van Kopenhagen

Tivoli Gardens is het op één na oudste pretpark van de wereld en is een cultureel wonderland in het centrum van Kopenhagen. De veelzijdige mix van achtbanen, attracties, voorstellingen en cultuur maken van het park een echte traktatie voor zowel volwassenen als kinderen.  

Lees meer
09

Experimentarium: Interessant wetenschapscentrum

Het Experimentarium bevindt zich in Hellerup, ten noorden van Kopenhagen en is een leuk en interessant wetenschapscentrum voor de hele familie. In het centrum vind je maar liefst 3 verdiepingen gevuld met allerlei experimenten en tentoonstellingen.  

Lees meer
10

Aalborg Zoo: Dierentuin met de meest populaire dieren

In de Aalborg Zoo wonen de meest populaire dieren en dit is de enige plek in Denemarken waar je de Afrikaanse olifant, Orangutans uit Borneo en de Aziatische leeuw kunt vinden. Niet in de buurt? Dit zijn de mooiste dierentuinen in Denemarken of kijk direct in het overzicht van alle wildlife avonturen voor jong en oud.

Lees meer
11

Bakken: Oudste pretpark ter wereld

Net boven Kopenhagen vind je Dyrehavsbakken (Bakken), het oudste pretpark ter wereld(!). En met zijn gratis entree is dit pretpark ook een erg populaire attractie in Denemarken. 

Lees meer