Mann på wind SUP board ved Klitmøller Strand, Nordvestkysten, Danmark

Noord-Jutland, dé 11 vakantietips voor actievelingen

Foto: Mark Wengler

Noord-Jutland is een ideale regio voor actievelingen. Ontdek deze prachtige regio's samen met onze tips voor actievelingen in Noord-Jutland. Op de kaart kun je zien waar onze tips te vinden zijn in Noord-Jutland. 

 

Lijst
Kaart
Two people standup paddling in Klitmøller, North Jutland
Foto: Mette Johnsen

Surfen in Cold Hawaii

Hier vind je maar liefst 31 geweldige surfspots. Het gebied en de kustlijn tussen Agger en Hanstholm in Thy in Noord-Jutland wordt dankzij de windcondities in het gebied, Cold Hawaii genoemd. In Klitmøller worden meerdere keren per jaar internationale competities georganiseerd.

Lees meer
Wandelaars in Noord-Jutland
Foto: Kjetil Løite

Wandelen in Jyske Ås

Verken de 'bergen' van Denemarken. Tijdens de laatste ijstijd, 15.000 jaar geleden, vormden smeltend ijs, rotsen, grind, klei en zand het heuvelruggebied Jyske Ås. Het hele gebied is heuvelachtig en maar liefst 39 toppen zijn hoger dan 100 meter boven zeeniveau. Het hoogtepunt? De top Knøsen steekt met zijn 136 meter boven de rest uit en is zelfs het hoogste punt in Noord-Jutland. Even genieten van het welverdiende uitzicht zodra je op de top staat!

Lees meer
Fietsen in Læsø
Foto: VisitNordjylland

Fietsen op Læsø

Met een oppervlakte van 118 km2, smalle wegen, talrijke fietspaden en een prachtig landschap (zonder heuvels!), is het eiland Læsø een ideaal startpunt voor een fietstocht. Deze route is 54 km lang, maar kan natuurlijk ook in kortere gedeelten worden opgesplitst. De activiteiten en fietsroutes op Læsø op een rij:

Lees meer

Wandelen en fietsen in Nationaal Park Thy

In West Thy en rond Hanstholm zijn enkele van de schoonste meren van Denemarken te vinden. Ook vind je in dit gebied veel vogels, als je geluk hebt kun je ook enkele zeldzame vogelsoorten bewonderen in het Nationaal park Thy. Perfect voor een fiets- of wandeltocht.

Lees meer
Two people go paddleboarding on a calm sea at Klitmøller, Thy National Park
Foto: Mette Johnsen

Suppen in Hals

Lodsens Datter in Hals is een plek waar natuur en leuke gezinsvriendelijke activiteiten samenkomen. Langs de prachtige oostkust kun je een SUP-board (staand paddelen op een surfplank) proberen, overnachten op het water, vissen en nog veel meer.

Lees meer
Vissen in het Mariager Fjord
Foto: Dicht am Fisch

Vissen in het Mariager Fjord

De forellen in Mariager Fjord: voor de echte liefhebber! De forel heeft een unieke combinatie van rode, bruine en gouden tinten. En ze komen in zulke grote aantallen voor dat dit het forelvissen tot iets bijzonder maakt in Denemarken, en zelfs in Europa.

Lees meer

Meerdaagse fiets- en wandelroutes op Mors

Het eiland Mors is een waar paradijs voor wandel- en fietsliefhebbers. Verken dit grootste eiland in het Limfjord te voet of op wielen en geniet van de spectaculaire natuur. Volg bijvoorbeeld de 170 kilometer lange "Solruten" en geniet onderweg van interessante bezienswaardigheden en musea.

Lees meer
MTB Route in Svinkløv
Foto: Nordvestkysten

Beste MTB route in Denemarken

De route bij Slettestrand is een van de meest populaire in Noord-Jutland en is uitgeroepen tot de beste MTB-route van Denemarken. De 20 kilometer lange route heeft circa 400 hoogtemeters en geeft een perfecte natuurlijke beleving van de prachtige omgeving. Durf jij het aan?

Lees meer

Een mooie hikingroute in Denemarken

Hier kun je bijna niet verdwalen. De Panorama wandelroute tussen Hobro en Bramslev is goed aangegeven met borden en paaltjes met witte markeringen die de juiste richting aanwijzen. De 10 kilometer lange route begint bij Hobro Marina en is voor de meeste mensen toegankelijk. En steeds is er weer dat mooie uitzicht op het Mariager Fjord. Het Mariager Fjord ligt in de regio Limfjord & Himmerland, een wandelparadijs op zich.

Lees meer
Rebild Bakker, North Jutland
Foto: © Daniel Brandt Andersen

Premium wandelroute: Rebild Bakker

Het wandelpad Rebild Bakker, loopt door het Rebild Nationaal Park en het Rold bos en is 10,8 km lang. De tocht leidt je langs enkele van de mooiste natuurplekken. Het is de eerste wandelroute in Denemarken die het certificaat van "kwaliteit" van de "Deense wandelvereniging” heeft ontvangen.

Lees meer

Actieve vakantie rondom het Limfjord

Het Limfjord-gebied biedt tal van mogelijkheden voor actieve vakanties - zowel op het land als op het water - voor het hele gezin. Toer over de prachtige wandel- en fietspaden of ga SUPpen, kajakken, wind- en kitesurfen in het fjord.

De activiteiten in Noord-Jutland in kaart

Het zal je niet verbazen dat door heel Jutland heen je volop kunt genieten van een actieve vakantie. Voor een overzicht van alle activiteiten kun je hier terecht. Handig: je ziet gelijk op de kaart welke activiteiten en routes er dichtbij je bestemming zijn. 

Cycling at Husby Klitplantage, West Jutland
Foto: FlyingOctober - VisitNordvestkysten

Georganiseerde natuurtochten

Geniet van geheel verzorgde excursies in het mooie noorden van Denemarken. Het enige wat je zelf nog hoeft te doen, is genieten. Hoe klinkt mountainbiken langs de Noordzee? Wandelen door een untouched duinlandschap, tours door het geroemde NationalPark Thy of bijvoorbeeld een bunkertocht langs de historische Atlantisch verdedigingslinie? Tijdens een jeepsafari over het strand geeft de veranderende oeroude kustlijn steeds weer iets anders bloot. Een charmante brommertocht, of speciale actieve reizen met kinderen, vind hier jouw favoriet!

Dit vind je misschien ook interessant

Four children sitting on a bench in Hanstholm, North Jutland, looking at the ocean.
Noord-Jutland: dé vakantietips voor kids
Zwei Frauen gehen shoppen in der Altstadt von Aalborg, Dänemark
Noord-Jutland: dé 10 vakantietips voor cultuurgenieters
Rubjerg Knude Lighthouse on the cliffs of North Jutland
Noord-Jutland: dé 11 vakantietips voor natuurliefhebbers
Denemarken vakantie? Ontdek deze bezienswaardigheden in Noord-Jutland
Noord-Jutland