Verder naar inhoud
Fietsen in Noord-Jutland

Noord-Jutland, dé 11 vakantietips voor actievelingen

Foto: Rebecca Green Cupido

Noord-Jutland is een ideale regio voor actievelingen. Ontdek deze prachtige regio's samen met onze tips voor actievelingen in Noord-Jutland. Op de kaart kun je zien waar onze tips te vinden zijn in Noord-Jutland. 

 

Lijst
Kaart
Two people standup paddling in Klitmøller, North Jutland
Foto: Mette Johnsen

Surfen in Cold Hawaii

Hier vind je maar liefst 31 geweldige surfspots. Het gebied en de kustlijn tussen Agger en Hanstholm in Thy in Noord-Jutland wordt dankzij de windcondities in het gebied, Cold Hawaii genoemd. In Klitmøller worden meerdere keren per jaar internationale competities georganiseerd.

Lees meer
Wandelen in Jyske ås
Foto: Mette Johnsen

Wandelen in Jyske Ås

15.000 jaar geleden vormden smeltend ijs, rotsen, grind, klei en zand het gebied wat tegenwoordig bekend staat als de Jyske Ås (de Jutlandse Kame). Een bijzondere plek gecreëerd door de elementen in de ijstijd met een rijke geschiedenis, waar je nieuwe avonturen kunt beleven.

Lees meer
Fietsen in Læsø
Foto: VisitNordjylland

Fietsen op Læsø

Met een oppervlakte van 118 km2, smalle wegen, talrijke fietspaden en een prachtig landschap (zonder heuvels!), is het eiland Læsø een ideaal startpunt voor een fietstocht. Deze route is 54 km lang, maar kan natuurlijk ook in kortere gedeelten worden opgesplitst.

Lees meer

Wandelen en fietsen in Nationaal Park Thy

In West Thy en rond Hanstholm zijn enkele van de schoonste meren van Denemarken te vinden. Ook vind je in dit gebied veel vogels, als je geluk hebt kun je ook enkele zeldzame vogelsoorten bewonderen in het Nationaal park Thy. Perfect voor een fiets- of wandeltocht.

Lees meer
Two people go paddleboarding on a calm sea at Klitmøller, Thy National Park
Foto: Mette Johnsen

Suppen in Hals

Lodsens Datter in Hals is een plek waar natuur en leuke gezinsvriendelijke activiteiten samenkomen. Langs de prachtige oostkust kun je een SUP-board (staand paddelen op een surfplank) proberen, overnachten op het water, vissen en nog veel meer.

Lees meer
Vissen in het Mariager Fjord
Foto: Dicht am Fisch

Vissen in het Mariager Fjord

De forellen in Mariager Fjord: voor de echte liefhebber! De forel heeft een unieke combinatie van rode, bruine en gouden tinten. En ze komen in zulke grote aantallen voor dat dit het forelvissen tot iets bijzonder maakt in Denemarken, en zelfs in Europa.

Lees meer
De leukste fietsroutes, fietsvakantie bestemming Denemarken
Foto: Mette Johnsen

Fietsroutes op het eiland Mors

Het eiland Mors is een waar paradijs voor fietsliefhebbers. Verken het grootste eiland in het Limfjord op twee wielen en geniet van de vele spectaculaire natuur. Volgt bijvoorbeeld de 170 kilometer lange lokale fietsroute "Solskins route" en geniet onderweg van interessante bezienswaardigheden en musea.

Lees meer
MTB Route in Svinkløv
Foto: Nordvestkysten

Beste MTB route in Denemarken

De route bij Slettestrand is een van de meest populaire in Noord-Jutland en is uitgeroepen tot de beste MTB-route van Denemarken. De 20 kilometer lange route heeft circa 400 hoogtemeters en geeft een perfecte natuurlijke beleving van de prachtige omgeving. Durf jij het aan?

Lees meer

De mooiste hikingroute van Denemarken

Hier kun je bijna niet verdwalen. De wandelroute tussen Hobro en Bramslev is goed aangegeven met borden en paaltjes met witte markeringen die de juiste richting aanwijzen. De 10 kilometer lange route begint bij Hobro Marina en is voor de meeste mensen toegankelijk.

Lees meer
Rebild Bakker, North Jutland
Foto: © Daniel Brandt Andersen

Premium wandelroute: Rebild Bakker

Het wandelpad Rebild Bakker, loopt door het Rebild Nationaal Park en het Rold bos en is 10,8 km lang. De tocht leidt je langs enkele van de mooiste natuurplekken. Het is de eerste wandelroute in Denemarken die het certificaat van "kwaliteit" van de "Deense wandelvereniging” heeft ontvangen.

Lees meer
Cycling at Husby Klitplantage, West Jutland
Foto: FlyingOctober - VisitNordvestkysten

Georganiseerde natuurtochten

Geniet van geheel verzorgde excursies in het mooie noorden van Denemarken. Het enige wat je zelf nog hoeft te doen, is genieten. Hoe klinkt mountainbiken langs de Noordzee? Wandelen door een untouched duinlandschap, tours door het geroemde NationalPark Thy of bijvoorbeeld een bunkertocht langs de historische Atlantisch verdedigingslinie? Tijdens een jeepsafari over het strand geeft de veranderende oeroude kustlijn steeds weer iets anders bloot. Een charmante brommertocht, of speciale actieve reizen met kinderen, vind hier jouw favoriet!

Nog meer wandel- en fietsinspiratie gezocht?

Omdat Noord-Jutland zo uitgestrekt is kun je er makkelijk volledige wandel- en fietsvakanties houden. Alle mooiste wandelroutes in Noord-Jutland en de gebieden waar je zowel lange en korte wandelingen kunt maken, hebben we daarom voor je op een rij gezet. Ga je liever fietsen en zoek je inspiratie? Deze panorama fietsroutes variëren in afstand van 27 tot 49 km en voeren je langs prachtige uitzichtpunten langs de mooie noordwestkust van Denemarken.

Misschien vind je dit ook wel interessant?

Child at Saltum Strand beach, North Jutland in Denmark
Noord-Jutland: dé vakantietips voor kids
Zwei Frauen gehen shoppen in der Altstadt von Aalborg, Dänemark
Noord-Jutland: dé 10 vakantietips voor cultuurgenieters
Rebild Bakker, North Jutland
Noord-Jutland: dé 11 vakantietips voor natuurliefhebbers
Denemarken vakantie? Ontdek deze bezienswaardigheden in Noord-Jutland
Noord-Jutland

Share your wonders: