Culture West Jutland

Cultuur en geschiedenis

Het landschap van West-Jutland wordt gedomineerd door de zee en dit zie je ook terug in de cultuur en geschiedenis. Ontdek het maritieme verleden tijdens het bezoeken van musea, vuurtorens, galerijen en historische gebouwen in de hele regio. 

Maritieme geschiedenis

De westkust van Jutland was vroeger berucht omdat het voor schepen erg moeilijk was om hier te navigeren. In het Strandings Museum St. George kun je overblijfselen van wrakken en zeeslagen uit de geschiedenis bekijken. Er zijn ook voorwerpen te vinden van het wrak van HMS St. George, een van de grooste scheepswrakken uit de geschiedenis. 13.000 Britse zeemannen kwamen om tijdens het zinken van dit schip in 1811. Bekijk ook voorwerpen van de grootste zeeslag aller tijden. Bij de Slag om Jutland tijdens de Eerste Wereldoorlog kwamen 10.000 mannen in een dag om. 

Musea

De westkust bied je een schat aan kunstmusea in steden als Holstebro, Herning en Esbjerg. In het Struer Museum, kun je het verhaal te weten komen achter het wereldberoemde bedrijf Bang & Olufsen. Wil je meer weten over het verre verleden, ga dan naar openluchtmuseum Hjerl Hede. Dit museum ligt in een prachtig heideveld en laat museumstukken tot leven komen.  In het Fisheries and Maritime Museum in Esbjerg kun je kleine zeehondjes bewonderen die zijn afgestoten door hun moeders. 

 

Share this page