Kids biking in Mols Bjerge National Park, Djursland
Ontdek Denemarken

op een fietsvakantie

Fanø Biking Couple

Fietsen in Denemarken

Denemarken is een perfecte bestemming voor een fietsvakantie. Met meer dan 12.000 km fietsroutes, vlak terrein en korte afstanden tussen stadjes, bezienswaardigheden en attracties is Denemarken een ideaal fietsland voor iedereen. Bovendien is Denemarken een veilig, gemakkelijk en leuk om in te fietsen.Hier vind je informatie over fietsvakanties in Denemarken, alles van tips tot inspiraties van routes en fietsenverhuur. 

8 regio's in Denemarken die je op de fiets wilt ontdekken

Foto: Niclas Jessen

De mooiste fietsroutes van Denemarken

Ons land heeft allerlei leuke en gevarieerde fietsroutes. De mooiste fietsroutes kunnen hieronder en bij onze samenwerkingspartner Route.nl gevonden.  

 

Oostzeeroute (N8)

De door bruggen en veerboten verbonden Oostzeeroute (N8) is met een lengte van 820 km de langste officiële route van Denemarken.

Deense fietsroutes op Route.nl

Op de site van Route.nl kunt je de mooiste en beste fietsroutes vinden. Je kunt de routes overigens ook handig terugvinden in de app van Route.nl.

Fietsen in Kopenhagen

Hier vind je alles over fietsen in de Deense hoofdstad.

Waarom is Denemarken dé fietsvakantiebestemming?

Denemarken is een perfecte bestemming voor een fietsvakantie. De Deense fietscultuur lijkt veel op de cultuur zoals we die in Nederland kennen. Wij zetten graag 10 goede redenen voor je op een rij waarom jij graag Denemarken op de fiets zou willen ontdekken. 

Waarom is Denemarken een perfect land om te ontdekken op de fiets? 10 redenen!

Foto: Niclas Jessen

VisitDenmark nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws over vakantieland Denemarken.