VisitDenmark
Rubjerg Knude, Denmark

Top 7 activiteiten in Jutland

Er zijn zoveel leuke dingen te doen in Jutland. Wij hebben hieronder een top 7 samengesteld met verschillende activiteiten in Jutland. Ben jij al eens in Jutland geweest? Wat vond jij het leukste in Jutland? Laat het ons weten op onze Facebook pagina.

Djurs Sommerland

1. Bezoek een Sommerland

Met meer dan 60 attracties is Djurs Sommerland het grootste zomerpark van Scandinavië. Naast een spannend aquapark vind je hier ook de langste en snelste achtbaan van Denemarken. Fårup Sommerland is het oudste zomerpark van Denemarken en heeft tevens een groot aantal attracties.  Beide parken zijn gedurende de hele zomer geopend.

Råbjerg Mile

2. Lekker uitwaaien op het strand

Aan de westkust van Jutland vind je brede zandstranden en aan de oostkust intieme strandjes, waar je heerlijk kunt uitwaaien, wandelen en genieten van de zon. In het noorden van Jutland kan je bijvoorbeeld een mooie wandeling maken over de zandduinen Råbjerg Mile en Rubjerg Knude. Hvide Sande aan de westkust van Jutland staat bekend om zijn wind- en kitesurfenmogelijkheden. Bekijk de mooiste stranden van Denemarken hier.

Vikings at Ribe Vikingecenter

3. Maak een reis naar het Vikingtijdperk

De Denen staan bekend om de Vikingen en in Jutland kan je op verschillende plekken de tijd van de Vikingen herbeleven. In het Ribe VikingeCenter kan je bijvoorbeeld een goed beeld krijgen hoe Ribe er moet uit hebben gezien in de Vikingtijd. Ook in Bork Vikingehavn kun je, je even wanen in het wilde tijdperk van de vikingen. 

Grenen is Denmark's northernmost point. At Grenen, you can experience the two seas collide.
Grenen

4. Bezoek het noorden van Jutland

Een mooi gebied voor het vieren van je vakantie in Jutland is het uiterste puntje van Denemarken ook wel de “Top van Denemarken” genoemd. Leuke en gezellige stadjes als Skagen, Frederikshavn en Sæby vind je hier. In Grenen kan je de Skagerak en Kattegat tegen elkaar op zien botsen.

Legoland Billund

5. LEGOLAND®

LEGO®. Wie is er niet mee opgegroeid of heeft kinderen die er nog steeds mee spelen? LEGOLAND® is leuk voor jong & oud. Wist je dat je in het LEGOLAND® Hotel kan overnachten en dat ze daar NINJAGO® kamers hebben?

SE The Old Town Aarhus

6. Aarhus & Aalborg

Aarhus - 'De stad van de lach' is niet zo bekend als Kopenhagen, maar is toch uitgekozen als culturele Europeese hoofdstad in 2017. In 'Den Gamle By' (De oude stad) ga je terug in de tijd en loop je door het Aarhus van vele jaren geleden. Tevens kan er goed gewinkeld worden in Aarhus. Aalborg is de 4e stad van Denemarken en is vooral in de lente en zomer leuk om te bezoeken.

Een ijsbeer in Aalborg Zoo

7. Bezoek een museum of dierentuin

In Jutland kan je ook verschillende musea en dierenparken vinden.  De dierentuin in Aalborg of bijvoorbeeld het moderne kunstmuseum in Aarhus, Aros zijn beide leuke uitstapjes.