Omhels de Deense winter zoals alleen de Denen dit kunnen

Foto: Mette Johnsen

De wintermaanden zijn om eerlijk te zijn niet onze hoogseizoenmaanden, maar..... dat wilt absoluut niet zeggen dat er veel redenen zijn om ons in deze periode te bezoeken. Wij helpen je hier graag op weg met wat inspiratie. 

Foto: Céline Au détour d’un chemin
01

Doe net alsof je ergens tropisch bent

Je zou de wintermaanden ook gewoon kunnen negeren. Verschuil je in een tropische oase door bijvoorbeeld te verblijven in Manon Les Suites of ga lekker eten in de Tropische wintertuin van het Glyptoketet museum.

Lees meer
Child in front of Denmark's oldest bakery, Conditori La Glace
Foto: La Glace PR Photo
02

Probeer allerlei soorten cakejes uit

Wist je dat we voor eigenlijk elke gelegenheid wel een taart of lekkernij hebben? Als je ons in februari bezoekt, probeer dan een "Fastelavnsbolle", een seizoensgebonden roombroodje dat traditioneel rond Fastelavn wordt verkocht. En de lekkerste Deense taarten heel de winter door? De beroemde patisserie La Glace is de wachtrij waard...

 

Lees meer
Foto: Daniel Rasmussen - Copenhagen Media Center
03

Laat zien wat je kunt op de ijsbaan

Doe een paar schaatsen aan en laat je mooiste truukjes zien of schaats een aantal rondjes. Zo blijf je vanzelf warm in de koude wintermaanden. Tot op de ijsbaan! 

Lees meer
Pair your smørrebrød with craft beer and snaps at Øl & Brød in Copenhagen
Foto: Thomas Høyrup Christensen - Copenhagen Media Center
04

Probeer onze traditionele lekkernijen

Laten we er geen doekjes om binden, maar het kan hier best koud zijn. Een goed idee om je zelf warm te houden is door een shot van het lokale drankje Aquavit te drinken. Het is een sterk alcoholisch drankje dat we graag samen drinken met smørrebrød (open sandwiches). 

Lees meer
05

Ga cultuur snuiven in een Deens museum

We hebben best een rijke geschiedenis. Zo rijk, we weten zelf maar de helft van het verhaal. Maar we zijn er zeker van dat jij je een middag zult vermaken in één van onze musea op een koude winterse dag en leer meer over onze geschiedenis en cultuur. 

06

Afkoelen als een Viking

Als het te warm voor een museum wordt, kun je overwegen om af te koelen en de golven te omarmen als een echte Viking. We vinden het ook leuk om actief te zijn in een wetsuit en op de golven te surfen op watersporthotspots zoals Cold Hawaii.

07

... of doe net alsof je een winterzwemmer bent

Geen zorgen, als je geen winterzwemmer bent - we hebben een alternatief! Hoe zou je het dan vinden om in een warm bad / sauna door de havens van Kopenhagen te cruisen. 

Lees meer
08

SALE SALE SALE

Het begin van het jaar kan worden samengevat met één woord: SALE. Veel Deense designwinkels hebben dan uitverkoop. Misschien slaag je wel voor een superlekkere warme trui. 

Vakantiehuis aan zee? Boek vandaag nog jouw reis naar Denemarken
Foto: Thomas Høyrup Christensen
09

Neem wat tijd vrij en geniet in een vakantiehuis

En als laatst, willen we graag ons grootste geheim met je delen. Wij Denen zijn dol op onze vakantiehuisjes in de winter. De omgeving waar de zomerhuisjes liggen zorgen voor de rust die je nodig hebt om even uit de dagelijkse sleur te komen, samen met familie of vrienden.