Verder naar inhoud
Christmas market in Odense

De leukste kerstmarkten in Denemarken

Foto: VisitOdense

Kraampjes met mooie kerstspulletjes, mokken dampende gløgg - zeg: 'gluck' -  (de Deense variant van glühwein) en lekkernijen. Maar ook kerstconcerten en optochten. De kerstmarkten door heel Denemarken zijn een begrip en bieden een fantastische winterervaring. Onze favorieten:

Lijst
Kaart
Horse carriage in Den Gamle By (old town museum) in Aarhus, Denmark
Foto: © Robin Skjoldborg

Kerstmarkt in De Oude Stad

Kerst in Openluchtmuseum Den Gamle By ("De Oude Stad") in Aarhus. Beleef 400 jaar kerstgeschiedenis en laat je betoveren door kerstversieringen van nu en vroeger terwijl je de leukste kerstcadeaus shopt.  

Julmarknaden på Tivoli
Foto: Lasse Salling, Tivoli

Kerstmarkt in Kopenhagen, Tivoli

De kerstmarkt in het centraal gelegen pretpark Tivoli in Kopenhagen is een ware klassieker. Struin door het feestelijk verlichte park dat heel het jaar door in thema's wordt gedecoreerd en voor Kerstmis nog eens extra mooi is versierd.

Lees meer

Kerstmarkt in het Børglum-klooster

De kerstmarkt in Børglum-kloster is de enige kans om het privégedeelte van dit prachtige klooster in Børglum te zien. Laat je meenemen in de magische kerstsfeer met vele kaarsen en versieringen terwijl je geniet van deze unieke belevenis.

Lees meer
Lichterkette auf dem Weihnachtsmarkt in Nexø auf der dänischen Ostseeinsel Bornholm
Foto: Pernille Bülow - Destination Bornholm

Kerstmarkt op vakantie-eiland Bornholm

In de vier weekenden voor Kerstmis wordt de stad Nexø op het eiland Bornholm geheel omgetoverd tot een sfeervolle kerststad. Ervaar kleine, gezellige kraampjes aan de haven, heerlijke kersttraktaties en het toppunt van Deense hygge. 

Lees meer
A prison door at Horsens Jail in Denmark
Foto: Horsens Fængslet

Kerstmarkt in de gevangenis

Kerst is heel bijzonder in gevangenismuseum FÆNGSLET in Horsens, Jutland. Niet alleen vind je hier een van de eerste en grootste kerstmarkten van het jaar, de kerstsfeer overkomt je gewoon. Ontmoet de kerstman, vind de leukste kerstcadeaus bij een van de 200 kraampjes, bezoek het elfendorp Snekøbing, laat je verrassen door de beroemde ganzenparade of maak een rit met de Polar Express, terwijl op de achtergrond het koor zingt! 

Lees meer

Kerstmarkt in de oudste stad van Denemarken

Vele kerstverhalen worden in Ribe tot leven gebracht in de adventsweken voor Kerst. Tip: deze oudste stad van Denemarken is tevens de uitvalsbasis voor veel unieke winterexcursies die je juist in de deze tijd van het jaar kunt maken naar de Deense Waddenzee.

Lees meer
Sagolik julstämning på Gavnø Slot
Foto: Ganvø Slot & Park

Kerstmarkt in Gavnø slot

Kerstmis in het prachtige Gavnø Slot kasteel, gelegen op Zealand, is uitgegroeid tot een vaste traditie, waar kerstshoppen naar hartenlust in misschien wel een van de mooiste omgevingen van Denemarken kan worden gedaan. Op de kerstmarkt met 150 kraampjes vind je alles wat een echt kersthart begeert: kerstversieringen, elfjes, handwerk en nog veel meer.

Lees meer

Magische kerstmarkt in Odense

Deze magische kerstmarkt vindt plaats in de historische geplaveide straten van Odense, waar de wereldberoemde sprookjesschrijver Hans Christian Andersen opgroeide. Met kraampjes vol lokale specialiteiten, huisgemaakte worstjes, kerstbier, Deens design en nog veel meer kom je hier direct in de kerststemming!

Lees meer
Foto: Brittany Overgaard - Frilandsmuseet

Frilandsmuseet kerstmarkt Kopenhagen

Het Frilandsmuseet openluchtmuseum in Lyngby, iets ten noorden van Kopenhagen, is een van de grootste en oudste openluchtmusea ter wereld. Geniet van vers gebakken Æbleskiver en andere lokale Kerst lekkernijen terwijl je reist door historisch Denemarken. Ontdek ook deze andere niet te missen kerstactiviteiten in Kopenhagen, zoals Santa Lucia:

Lees meer

Share your wonders: