VisitDenmark
Woman taking a photo in the Winter Garden at Glyptoteket in Copenhagen
Glyptoteket

Maar waar moet ik naar toe in Denemarken in de winter?

Ok, je denkt er over na om misschien naar Denemarken te gaan deze winter? Maar waar zou je naar toe kunnen dan? En wat kan ik daar doen. Geen probleem. Lees hieronder waar en wat jij kunt doen in Denemarken in de winter. Één ding is zeker: Denemarken doet niet aan winterslaap!

Bornholm: Het Deense wintereiland

Ga deze winter naar het wintereiland Bornholm. Maar waarom dan vraag je je nu natuurlijk af - 'Er is vast niks te doen in de wintermaanden?'. In het naseizoen en de wintermaanden is het inderdaad wel iets rustiger dan in het hoogseizoen. Maar daarom is het juist een ideale bestemming om voor jou te ontdekken. Geniet van de rust en ruimte. En maak je geen zorgen ook in de wintermaanden is er van alles te doen op Bornholm.

 

Lolland-Falster: Gezellige kleine stadjes & natuurparels

Bezoek in de wintermaanden de gezellige kleine stadjes (shoppen!) of ga naar het Fuglsang Kunstmuseum die in de wintermaanden van 2020 een kunsttentoonstelling heeft van allerlei COBRA artiesten uit o.a. Denemarken. Je kunt ook de natuurparels van Lolland-Falster gaan ontdekken in een winterse setting. 

Lolland-Falster in de wintermaanden

Kersthygge in onze hoofdstad

Geniet van het hygge seizoen in onze hoofdstad, Kopenhagen. Drink een warme chocolademelk op één van de kerstmarkten of ga lekker shoppen in het centrum. Vergeet vooral niet om Tivoli winterwonderland-stijl te bezoeken.

 

Noord-Jutland: Top van Denemarken

Noord-Jutland is een uitstekende bestemming voor de hele familie in de wintermaanden. Maak een lange wandeling over het strand en bezoek Rubjerg Knude of onderneem een leuke indoorsactiviteit. 

 

Funen: Winterzwemmen voor de liefhebbers

Op Funen is er in de winter alle gelegenheid om te zwemmen, zolang er maar een hete sauna in de buurt is. De stimulerende kou van het water, gevolgd door de warmte van de sauna, zorgt voor een heerlijk gevoel van welzijn.