Architectuur in Kopenhagen

Architectuur in Kopenhagen

Zie het beste van de oude en nieuwe architectuur in de bruisende stad Kopenhagen.

Marble church

Designstad van groot formaat

Kopenhagen is een relatief kleine stad, maar is groot op het gebied van architectuur, Deense designers en de wens om gebouwen zowel mooi als duurzaam te maken. De stad is tevens de thuisbasis van enkele van de grootste wereldnamen op het gebied van design. In 2008 heeft het Britse designtijdschrift Monocle Kopenhagen uitgeroepen tot beste designstad ter wereld.

Elephant house

Grote internationale namen

Naast talenten van eigen bodem, hebben ook internationaal geronommeerde architecten hun stempel gedrukt op een aantal bezienswaardigheden in Kopenhagen. Sir Norman Foster heeft onlangs het olifantenverblijf in Copenhagen Zoo ontworpen en Iraanse architect Zaha Hadid was verantwoordelijk voor het nieuwe design van het Ordrupgaard kunstmuseum. Wandel door de straten van Kopenhagen en bewonder nog meer grote gebouwen ontworpen door architecten van wereldklasse.

 

Share this page

Jazz Festival in Kopenhagen

Cultureel Kopenhagen

Cultuurliefhebbers zijn zeker op hun plek in de hoofdstad van Denemarken. In Kopenhagen vind je een uitgebreid cultureel aanbod. Van gloednieuwe operagebouwen tot eeuwenoude theaters, in Kopenhagen is altijd wat te beleven.