Kopenhagen op twee wielen

Als de gedachte van het fietsen door een drukke hoofdstad je afschrikt, dan zul je snel van gedachte veranderen in Kopenhagen. Deze stad is gebouwd voor fietsers en je zult dan ook meer fietsers dan auto's in het centrum van de stad tegenkomen. Je vindt hier tal van fietspaden en het zal je dan ook niet verbazen dat een derde van alle inwoners van Kopenhagen op de fiets naar het werk vertrekt. 

Kopenhagen beschikt over 350 km aan fietspaden. De fietspaden liggen iets hoger dan de normale weg en zijn erg veilig. Naast dat je perfect de stad kunt ontdekken, bereik je ook gemakkelijk de gebieden ten noorden of zuiden van de stad, waar prachtige stranden, bossen, parken en andere attracties op je wachten.

Biking

Wereld's beste fietsstad

Kopenhagen is twee jaar achter elkaar benoemd tot beste fietsstad ter wereld door het Amerikaanse Treehugger. De Deense hoofdstad blinkt uit vanwege de vele brede en veel gebruikte fietspaden.

Cycling Christianshavn

Huur of leen een fiets

Je hoeft niet je eigen fiets mee te nemen naar Kopenhagen om de stad op twee wielen te verkennen. Er zijn talloze fietsverhuurders te vinden verspreid door de stad. De prijs voor fietshuur is ongeveer 75 DKK per dag en 350 DKK per week.

Wil je nog goedkoper uit zijn, leen dan een gratis stadsfiets om zo het centrum van de stad te verkennen. Gooi een muntje van 20 DKK in een gratis fiets bij de speciale fietsenstallingenen je ontvangt je borg weer terug wanneer je de fiets weer in een stalling plaatst (mag ook elders in de stad zijn, je hoeft de fiets niet op dezelfde plaats terug te zetten).

Deze fietskaart van Kopenhagen laat zien waar in de stad je met deze fietsen kunt fietsen en waar je ze weer kunt stallen. 

Share this page

Meer over fietsen in Denemarken
Fietsen in Denemarken

Ontdek Denemarken op twee wielen

Met ruim 12.000 km aan bewegwijzerde fietsroutes, een afwissende natuur en korte afstanden is Denemarken een ideaal fietsland.

Actief: Fietsen en Wandelen