Deense films en series

Moord, mysterie en een intense spanning. Het is de perfecte omschrijving van Deense series! Dankzij een aantal zeer succesvolle producties kan Kopenhagen een nieuw internationaal publiek verwelkomen dat de locaties van de Deense series wil leren kennen. Ook Deense films hebben een groot publiek weten te bereiken en behoren A Royal Affair, Melancholia en Drive inmiddels tot de Deense kassiekers. Heb je al een favoriet of ben je benieuwd naar welke Deense films en series er zijn? Lees dan verder om hier meer over te weten te komen.

Actueel te bekijken of te bezoeken

Regelmatig worden Deense films en series op TV vertoond. Bekijk hier het actuele aanbod en kom meer te weten over de nieuwe theaterproductie Borgen die op 12 maart as. in première gaat, de Deense serie 1864 (elke vrijdagavond om 22.00 uur op FOX) of de Deense dramaserie Norskov.

Deense serie Borgen in 2016 op het toneel!

 

De Deense serie Borgen

De Deense serie Borgen gaat over Birgitte Nyborg die als premier van Denemarken dagelijks keuzes moet maken tussen haar idealen en de harde politieke werkelijkheid. Vertrouwensrelaties worden op de proef gesteld en bovendien wordt het steeds moeilijker haar gezinsleven overeind te houden. 
 

Borgen op Toneel

Het Noord Nederlands Toneel (NNT) brengt, als eerste theatergezelschap wereldwijd, de populaire Deense tv-serie Borgen van Adam Price op de planken. Met een ongekend grote cast van ruim dertig personen zijn de hoofdrollen in Borgen weggelegd voor Malou Gorter (premier Birgitte Nyborg), Anna Drijver (journaliste Katrine Fønsmark) en Peter Vandemeulebroecke (spindoctor Kasper Juul). Anthony Ruys, oud-bestuursvoorzitter van Heineken, gaat ook een rol spelen in de theater marathon Borgen. 
 

Première van Borgen

De première van Borgen vindt plaats op 12 maart 2016 in de Stadsschouwburg van Groningen. De landelijke tournee is van12 maart t/m 12 juni 2016. Voor meer informatie en het bestellen van kaarten kun je terecht op: http://www.nnt.nl/borgen

Nordic Noir: Ontdek Deens series

Play Video

Video: The Killing

In de voetsporen van Sarah Lund

Bezoek de locaties uit The Killing en ontdek het Kopenhagen van Sarah Lund.

Borgen

Bezoek Folketinget, het Deense parlement

De politieke dramaserie is beloond met een BAFTA en heeft vele fans in heel Europa. 

The Bridge

The Bridge

Op de Øresundbrug wordt het lichaam van een vermoorde vrouw gevonden. De Deense en Zweedse politie moeten samenwerken om deze gruwelijke moord op te lossen. Bezoek de filmlocaties van The Bridge.

The Protectors

Meer Deense series

Spannende misdaaddrama's zijn een echte Deense specialiteit. Lees hier welke bloedstollende series je nog meer kunt ontdekken...