Deense Vikingen meren aan op de 50PlusBeurs

VisitDenmark, de officiële toerismeorganisatie van Denemarken, is met diverse partners aanwezig op de 50PlusBeurs, van 11 tot en met 15 september in de Jaarbeurs Utrecht. Dit jaar kunnen bezoekers op de Denemarken-stand een kijkje nemen op een Vikingmarkt en kennismaken met heuse Vikingen. Uiteraard zijn er ook aantrekkelijke beursaanbiedingen en is er volop informatie over een vakantie in het Deense eilandenrijk.
dinsdag, juli 31, 2012

Deense Vikingen

De Denemarken-stand op de 50PlusBeurs zal bemand worden door representanten van VisitDenmark, de regio Oost-Denemarken, Denemarken-specialist Dansk Feriehus Bookingburo (DFB) en Vakantiepartner Denemarken.
Op de Vikingmarkt kan men Vikingen ontmoeten uit Oost-Denemarken en uit Ribe, het oudste stadje van Denemarken aan de zuidwestkust van Jutland. De Vikingen zullen muziekinstrumenten meenemen en demonstraties geven, onder andere over houtbewerking.

Oost-Denemarken: cultuurhistorie op eilanden Seeland, Møn, Lolland en Falster

Seeland betovert met de spectaculaire (krijt)rotspartijen van Møns- en Stevns Klint, Maribo’s meertjes, Odsherred met het speciale licht dat kunstenaars generaties lang inspireerde en met bossen, heuvels en het rustgevende uitzicht over zee en fjord.
Er zijn tal van kastelen, landgoederen, burchten, vestingwerken, oude kerkjes en andere cultuurhistorische monumenten en bezienswaardigheden.
De geschiedenis komt tot leven tijdens een tocht op het Roskilde Fjord op een van de schepen van het Vikingschepenmuseum. In Sagnlandet Lejre (Land der Legenden) kan men ervaren hoe men in de Vikingtijd woonde. En bij de indrukwekkende Vikingburcht Trelleborg zijn vondsten uit de Vikingtijd te bewonderen.
Oost-Denemarken is tevens zeer geschikt voor een wandel- of fietsvakantie. Er valt van alles te zien en te beleven via de fraaie, gemarkeerde routes, de prachtige natuur, de rijke fauna, de goede restaurantjes en de gezellige sfeer in de idyllische oude stadjes.

Dansk Feriebus Bookingburo (DFB): hét adres voor uw vakantie in Denemarken

Voor een vakantie naar Denemarken kan men in Nederland terecht bij Dansk Feriehus Bookingburo (DFB). Deze organisatie is al ruim 25 jaar specialist in vakanties naar Denemarken en heeft het grootste aanbod in Nederland. Van vakantiehuizen aan het strand, in de duinen of in de bossen tot hotels en zogenaamde Kro’s, sfeervolle Deense hotels die zeer geschikt zijn voor een rondreis door het eilandenrijk.
Maar ook voor een overtocht naar Denemarken of een vakantie met (klein)kinderen kan men terecht bij DFB: er zijn voordelige LEGOLAND®-arrangementen en tal van vakantieparken met activiteiten en een zwembad.
DFB biedt keuze uit meer dan 25.000 vakantiehuizen, ruim vijftig kindvriendelijke vakantieparken en honderd hotels in heel Denemarken.

Vakantiepartner Denemarken: mooie en aantrekkelijk geprijsde vakantiehuizen

Vakantiepartner Denemarken is onderdeel van Feriepartner Danmark, de grootste aanbieder van vakantiehuizen in Denemarken. Vakantiepartner Denemarken biedt ruim vijfduizend (particuliere) vakantiehuizen in het hele Deense eilandenrijk, zowel in het binnenland als aan de kust, van eenvoudig tot luxe.
De plaatselijke medewerkers van Vakantiepartner Denemarken kennen alle vakantiehuizen en wonen in de betreffende regio voor een optimale informatievoorziening.
Bij Vakantiepartner Denemarken zijn tevens appartementen, kastelen en hondvriendelijke vakantiehuizen te huur.

Beursinformatie

De 50PlusBeurs is van dinsdag 11 tot en met zaterdag 15 september 2012 in de Jaarbeurs in Utrecht, van 10-17.30 uur.
Standnummer vakantieland Denemarken: 8C023.

Share this page

Persbericht

Download in Word 

Beeldmateriaal

Bekijk relevant beeldmateriaal in onze beeldbank

Koersinformatie

Per 1 januari 2012:

1 DKK = 0,13 EUR
100 DKK = 13,54 EUR

1 EUR = 7,43 DKK
100 EUR = 743,42 DKK 
 

Noot voor de redactie

Contactpersoon

Rebecca Lelivelt, Press & PR Manager, Postbus 266, 2300 AG Leiden, Tel. 071 5233337, E-mail: persdenemarken@visitdenmark.com

Beeldmateriaal
Foto’s, film- en videomateriaal is beschikbaar via de online perskamer of via www.visitdenmark.nl/beeldmateriaal. Lees aub vóór gebruik van beeld de voorwaarden.

Nieuws en inspiratie 
Meer nieuws, informatie en inspiratie over reisbestemming Denemarken via de online perskamer: www.visitdenmark.nl/pers

Over VisitDenmark
VisitDenmark, de officiële toerismeorganisatie van Denemarken, promoot het Deense eilandenrijk als vakantie- en zakenreisbestemming. Dit gebeurt via marketingactiviteiten in samenwerking met Deense en internationale partners binnen en buiten de toeristische sector. 
Het hoofdkantoor van VisitDenmark is gevestigd in Kopenhagen. Daarnaast zijn er marktkantoren in Noorwegen, Zweden, Duitsland, Groot-Brittannië, Italië, Nederland, Verenigde Staten, Japan en China. Tevens worden er B2B activiteiten uitgevoerd op groeimarkten zoals Rusland, Brazilië en Australië.