Designreis door Denemarken

Je hebt vast wel eens kennis gemaakt met een vorm van Deens design, of je het nu daadwerkelijk besefte of niet. In de jaren ’60, zagen kijkers van het historische tv-debat van Kennedy en Nixon’s de Deense stoel van Hans J. Wegner. De tv-kijkers van nu zijn dankzij de populaire serie The Killing op zoek naar de klassieke Deense lampen van Poul Henningsen. En klassiekers als de thermoskan van Erik Magnussen staan tegenwoordig op tafels over de hele wereld. Volg het spoor van grote Deense ontwerpers door het hele land met deze gids over design in Denemarken.

7er

De belangrijkste designstraat in Denemarken

Een geweldige plek om je design rondreis te starten is Bredgade in Kopenhagen. Hier vind je het veilinghuis van Bruun Rassmussen, gelegen naast een prachtige collectie van antiekwinkels die bekende designnamen dragen, zoals Georg Jensen en Arne Jacobsen. Op nummer 69 vind je het Design Museum van Denemarken.

Designmuseum

Design Museum van Denemarken

Stap binnen bij het Design Museum om een tentoonstelling te bewonderen over Deense meubelontwerpen van de 20ste eeuw, getiteld Utopia and Reality. Dit is de grootste tentoonstelling van zijn soort in Denemarken en toont ook werken van de beroemde Kaare Klint, Poul Henningsen en Arne Jacobsen. Geniet na je bezoek van een kopje koffie in het café, ingericht met stukken van Hans J. Wegner en Poul Kjærholm.

Share this page