Kindvriendelijk Denemarken aantrekkelijk voor gezinnen in de meivakantie

VisitDenmark, de officiële toerismeorganisatie van Denemarken, constateert veel belangstelling voor Denemarken als bestemming in de meivakantie en roept gezinnen op om hun leukste vakantiefoto’s en -tips te delen. Het zijn vooral gezinnen die in deze periode kiezen voor een autovakantie naar Jutland. Het is dichtbij, vanaf Utrecht is het nog geen 600 kilometer naar de Deense grens, en de accommodaties zijn prettig geprijsd in deze typisch Nederlandse vakantieperiode. Bovendien is de Deense natuur met zijn goudgele koolzaadvelden op zijn mooist en zijn er volop (nieuwe) attracties en activiteiten in het kindvriendelijkste land van Europa.
donderdag, februari 7, 2013

Foto-met-tipwedstrijd
VisitDenmark roept Nederlandse gezinnen op om hun leukste en mooiste foto’s met bijbehorende tips van hun vakantie in Denemarken te delen via de speciale webpagina www.visitdenmark.nl/kindvriendelijk. Elke maand selecteert en publiceert VisitDenmark drie ingezonden foto’s met tips op de website. Deze ‘top-tipgevers’ worden bovendien beloond met een doos LEGO® en het unieke receptenboekje ‘De Smaak van Denemarken’. Ook mensen die al eerder naar Denemarken op vakantie zijn geweest, kunnen hun foto’s met vakantietips insturen.

Meivakantietips en nieuws uit de regio Zuid-Jutland

LEGOLAND Billund introduceert film in 4D
Een bezoek aan familiepark LEGOLAND Billund in de meivakantie is populair bij Nederlandse gezinnen. Het park dat op 23 maart a.s. weer open gaat, biedt bezoekers in het nieuwe seizoen onder meer een spectaculaire film in 4D waarin het magische koninkrijk Chima centraal staat, een rijk waarin diersoorten strijden om het bezit van energiebron Chi.
Er zal ook een1.2 meterhoog beeld van de nieuwe held Laval, uiteraard opgebouwd uit de bekende steentjes, worden opgesteld om de gasten welkom te heten.

Grote Vikingmarkt bij Ribe
In het Ribe VikingeCenter in Lustrup nabij het stadje Ribe aan de zuidwestkust van Jutland, wordt van 29 april tot en met 5 mei een grote en internationale Vikingmarkt gehouden met muzikanten, narren, ruiters, ambachtslieden, boogschutters, krijgers en tal van kraampjes waar van alles te zien en te koop is. De authentieke marktsfeer met geuren van rook, voedsel en paarden nemen de bezoekers mee naar het Ribe uit de Vikingtijd. Op 1 mei is het Vikingcentrum ook ’s avonds geopend (tot 20 uur) en is er een speciaal activiteitenprogramma.

Meivakantietips en nieuws uit de regio Midden-Jutland

Langste achtbaan van Denemarken in Djurs Sommerland: Het Juweel
Familiepark Djurs Sommerland, in de streek Djursland aan de oostkust van Jutland, met onder andere de grootste en de snelste achtbaan van Denemarken, heeft vanaf 2013 ook de langste achtbaan van Denemarken: Juvelen (het Juweel), met een lengte van een kilometer.
Djurs Sommerland is het grootste Sommerland van Scandinavië en werd in 2011 gekozen tot beste Sommerland van het noorden. Het pretpark opent op zaterdag 4 mei voor het nieuwe seizoen.

IJsbeertweeling geboren in Skandinavisk Dyrepark
Na zeven jaar wachten is het eindelijk gelukt: er is een ijsbeertweeling geboren in Skandinavisk Dyrepark bij Kolind in het midden van de streek Djursland. Op 21 november 2012 beviel ijsbeer Ilka van een tweeling. Als het dierenpark op 26 april a.s. de deuren opent voor het nieuwe seizoen kunnen bezoekers de ijsbeertweeling bewonderen.

Meer dierennieuws uit Djursland
In het Kattegatcentrum in Grenaa aan de oostkust opent in mei een nieuwe beleveniszone: ‘De zee in actie’. In Ree Park – Ebeltoft Safari zijn dit seizoen Sumatratijgers te bewonderen. En in Randers Regnskov (tropisch regenwoud) zijn belevenissen voor alle zintuigen, waaronder DanmarksParken, het grote, nieuwe buitenterrein met (kinder)boerderij en speeltuin.

700-jarig jubileum van kasteelruïne Kalø Slotsruin in Nationaal Park Mols Bjerge
In het zuiden van de streek Djursland ligt Nationaal Park Mols Bjerge. Het heuvelachtige landschap werd gevormd aan het einde van de laatste IJstijd, zo’n tienduizend jaar geleden. In het Nationaal Park zijn diverse bezienswaardigheden, waaronder Kalø Slotsruin. Dit jaar is er bijzondere aandacht voor deze kasteelruïne vanwege het 700-jarig jubileum ervan.

Silkeborg: volop activiteiten in de natuur van het Deense Merenhoogland
De plaats Silkeborg ligt midden in het Deense Merenhoogland. Hier vind je niet alleen meren en bossen, maar ook de hoogste punten en de langste rivier van het land, de Gudenå. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er tal van activiteiten in de natuur te beleven zijn, zoals een tocht op de meren met de oude raderboot Hjejlen naar Himmelbjerget, het hoogste punt van Denemarken. Ook kan men in deze omgeving fietsen/mountainbiken, wandelen, sportvissen, paardrijden, zeilen en golfen. Daarnaast zijn er diverse musea die speelse en educatieve elementen combineren, ideaal voor kinderen.

Meivakantietips en nieuws uit de regio Noord-Jutland

Nieuwe achtbaan in Fårup Sommerland: De Orkaan
Het Deense familiepark Fårup Sommerland, met onder andere de grootste houten achtbaan van Denemarken, opent 26 april voor het nieuwe seizoen en introduceert dan een nieuwe achtbaan: Orkanen (de Orkaan). Hij voert over een traject van 453 meter en de snelheid loopt op tot 75 km/uur. Orkanen neemt je eerst mee naar grote hoogte (zevende etage), waarna hij –als enige achtbaan in Noord-Europa - zowel boven als onder water door racet.
Pretpark Fårup Sommerland in Noord-Jutland is onlangs door het gezaghebbende Amerikaanse tijdschrift Amusement Today voor de derde keer op rij gekozen als de nummer drie van de wereld in de categorie ‘geschikt voor gezinnen met kinderen’. Alleen twee Amerikaanse parken bleven Fårup Sommerland voor.

Levensgrote, bewegende en brullende dinosaurussen in Aalborg Zoo
Aalborg Zoo heeft ongeveer 1500 dieren en een zoo-Olympische speeltuin. Van 26 april tot 20 oktober 2013 kunnen bezoekers ook kennismaken met een groep levensgrote Dinosaurussen, waaronder een Triceratops en een T-Rex. Ze kunnen bewegen en brullen, zodat je als bezoeker bijna zou denken dat ze echt zijn. Er is ook een nieuw roofdiergedeelte met zeldzame Aziatische leeuwen en tijgers. De Deense stad Aalborg ligt in Noord-Jutland. Vanaf Schiphol is Aalborg overigens ook per vliegtuig in ongeveer anderhalf uur rechtstreeks bereikbaar (KLM).

Ontdek de kreeft in Nordsøen Oceanarium: van larve tot lekkernij
In Hirtshals aan de noordwestkust van Jutland ligt Nordsøen Oceanarium (Noordzee Oceanarium), het grootste aquarium in Noord-Europa. Van 23 maart tot 22 juni is er van alles te leren over de kreeft en schaaldieren. Bezoekers kunnen de kreeft volgen van larve naar een kleine kreeft, er zijn aquariums met kleine en grote kreeften en er is de mogelijkheid om kreeft te proeven.
Op zaterdag 25 mei wordt overigens het nieuwe buitengedeelte van Nordsøen Oceanarium geopend, dat bestaat uit 3 verschillende bassins waar kinderen onder meer vissen mogen aanraken en krabbetjes kunnen vangen.

Meer informatie
Meer informatie over een verblijf in Denemarken tijdens de meivakantie en over de fotowedstrijd: www.visitdenmark.nl/kindvriendelijk

Share this page

Persbericht

Download in Word 

Relevant beeldmateriaal

LEGOLAND
Ribe Vikingmarkt
Juvelen Djurs Sommerland
Kalø Slotsruin
Silkeborg
Orkanen Fårup Sommerland
Aalborg Zoo (dino)
Nordsøen Oceanarium

Meer beeldmateriaal

Koersinformatie

Per 1 januari 2013:

1 DKK = 0,13 EUR
100 DKK = 13,40 EUR

1 EUR = 7,46 DKK
100 EUR = 746,04 DKK 
 

Noot voor de redactie

Contactpersoon
Rebecca Lelivelt, Press & PR Manager Nederland, Tel. 071 5233337, E-mail:
persdenemarken@visitdenmark.com

Beeldmateriaal
Foto’s, film- en videomateriaal is beschikbaar via de online perskamer of via www.visitdenmark.nl/beeldmateriaal. Lees aub vóór gebruik van beeld de voorwaarden.

Nieuws en inspiratie 
Meer nieuws, informatie en inspiratie over reisbestemming Denemarken via de online perskamer: www.visitdenmark.nl/pers

Over VisitDenmark
VisitDenmark, de officiële toerismeorganisatie van Denemarken, promoot het Deense eilandenrijk als vakantie- en zakenreisbestemming. Dit gebeurt via marketingactiviteiten in samenwerking met Deense en internationale partners binnen en buiten de toeristische sector. 
Het hoofdkantoor van VisitDenmark is gevestigd in Kopenhagen. Daarnaast zijn er marktkantoren in Noorwegen, Zweden, Duitsland, Groot-Brittannië, Italië, Nederland, Verenigde Staten, Japan en China. Tevens worden er B2B activiteiten uitgevoerd op groeimarkten zoals Rusland, Brazilië en Australië.

Beeldmateriaal

Download honderden foto’s en video's direct en in hoge resolutie uit onze beeldbank