Fietsen in Kopenhagen

Nationale fietsroute nr. 2: Hanstholm-Kopenhagen

De nationale route 2 biedt een goede introductie van Denemarken voor de mensen, die dit oude koninkrijk nog niet kennen. Route 2 gaat door de steeds wisselende landschappen, die Denemarken kenmerken. Akkers, fjorden, zee en bos zorgen voor voortdurende verrassingen.

Coast

Route 2, kort en bondig

Deze route gaat van Hanstholm op het schiereiland Jutland naar Seeland. Op dit eiland ligt Kopenhagen, de hoofdstad van Denemarken. Een afwisselende tocht van 420 kilometer. Ruim 80 procent gaat over geasfalteerde wegen en paden. Het resterende deel is overwegend grindpad. Er zijn vooral in het noorden van Seeland een paar keer stukjes van 2 tot 4 kilometer weg, waarop wat verkeer te verwachten is. De route kan zowel in Hanstholm als in Kopenhagen gestart worden. In de zomer is de westenwind dominant, dus dan is het wat gemakkelijker om in Hanstholm aan route 2 te beginnen. Op de provinciale kaarten van Viborg, Århus, Vestsjælland, Frederiksborg en Kopenhagen is de route 2 te vinden.

Bird

Hanstholm-Viborg

Van Hanstholm langs het vogelreservaat naar Mors. Een mooie tocht over eilanden en altijd water in de nabijheid. Van de Limfjord naar het wat vlakkere gebied van Jutland. Via het landbouwgebied van Salling naar Skive. Heb ook in deze streek oren en ogen open voor interessante musea. Parkeer het stalen ros even in Viborg, bijvoorbeeld om er de dom te bezoeken of om er even te winkelen of wat te eten.

Share this page