Ontdek dit magische eiland in de Baltische zee

Bornholm: Top 5 dingen te doen

Het meest oostelijke eilandje van Denemarken ligt in de Baltische zee. Het eiland heeft veel zonuren en het fantastische licht trekt veel kunstenaars aan. Bornholm staat bekend om zijn witte stranden, ronde kerkjes, regionale delicatessen en gezellige vissersstadjes. Er is genoeg te doen op deze Deense parel in de Baltische zee. Bekijk de lijst met Top 5 dingen te doen op Bornholm hieronder. 

Wereld erfgoederen in Denemarken die je gezien moet hebben!

UNESCO Werelderfgoederen in Denemarken

Ben je benieuwd naar de Werelderfgoed schatten van Denemarken? In totaal zijn er zeven UNESCO Werelderfgoed locaties in Denemarken die een bezoek meer dan waard zijn.  Wil je ze allemaal zien? Begin je reis dan bij Kasteel Kronborg, een uur ten noorden van Kopenhagen. Reis dan door naar Stevns Klint, een markante witte krijtrots aan de oostkust van Seeland van 12 kilometer.

Historical Copenhagen

Copenhagen is rich in history. The Danish capital was officially founded in 1167 by Bishop Absalon, but research suggest that the location was inhabited already in the late Viking age. Copenhagen was a busy and strategically important merchant city throughout the medieval period where it controlled much of the lucrative trade and traffic to and from the Baltic Sea.

Tijdlijn van Denemarken

c. 12.500 BC - De eerste jagers bewonen het Deense land

3900 BC – De samenleving is gebaseerd op landbouw en veeteelt

Danish castles and manor houses

Deense kastelen en landhuizen

Amalienborg

Koninklijke paleizen

Danish Royalty

De Deense monarchie

Jellinge stones

The world’s oldest monarchy

Holger Danske, Helsingør

Cultuur en geschiedenis

Kronborg - thuis van Hamlet

Kronborg Castle

Dorpen en stadjes in Noord-Seeland

Helsingør (Elsinore)

Cultuur en geschiedenis

Cultuur en geschiedenis

Het verwoeste kasteel

De kasteelruïne van Koldinghus is een belevenis op zich, maar biedt ook onderdak aan een aantal interessante musea, waaronder een gewijd aan het Deense zilver. Net buiten Kolding vind je het Trapholt museum, waar je kunt genieten van hedendaagse kunst, handwerk en design. 

Amalienborg

Koninklijk Kopenhagen

Amalienborg

Het paleis van de Deense koninklijke familie