Fietsdesign in Denemarken

Fietsen is niet gewoon fietsen in Denemarken – het is een manier van leven. De centrale rol van de fiets in het leven van alledag heeft ertoe geleid dat fietsdesign zich snel heeft ontwikkeld in Denemarken, het land dat anderen vaak een stap voor is wat betreft design en innovatie.

De Pedersen fiets

De klassieke fiets zoals wij hem kennen, kreeg vorm rond het jaar 1800 en is sindsdien niet veel veranderd. Er zijn wel diverse alternatieve ontwerpen van de fiets gemaakt. Een van die ontwerpen is de Deense Pedersen fiets uit 1893, dat vandaag de dag nog steeds een populaire fiets is. Met zijn ongebruikelijke frame en het zadel in de vorm van een hangmat is de Pedersen fiets een unieke creatie die nog steeds gemaakt wordt.

Christiania Bikes

Christiania in Kopenhagen is sinds de jaren ’70 een autovrije zone. Het betekende de noodzaak voor inwoners om naar alternatieve vervoermiddelen te zoeken. De klassieke bakfiets die perfect is om kinderen, vrienden, goederen en zelfs post te vervoeren werd in de jaren '80 voor het eerst gemaakt in Christiania. De fietsen waren zo’n succes dat het bedrijf groeide en verhuisde, maar de naam Christiania Bikes wordt nog steeds gebruikt.

Share this page

Fietsen in Denemarken

In Denemarken kun je heerlijk fietsen: 12.000 km fietsroutes, vlak terrein en korte afstanden tussen stadjes en bezienswaardigheden.

Actief: Fietsen en Wandelen