Nationaal Park Mols Bjerge

Nationale parken in Denemarken

Troldeskoven

De natuur wacht op je, elke dag de hele dag

Fjord

Fjorden en eilanden

Ongerepte natuur

Op het eiland Læsø in het Kattegat kun je genieten van grote stukken ongerepte natuur. Het eiland is vrijwel geheel omringd door brede zandstranden waar veel zeehonden en andere dieren leven.

De Smålandshavet Archipel

De Smålandshavet Archipel

Jazz en fruit!

Geniet van vers fruit op het eiland Fejø, dat de belangrijkste plek in Denemarken is voor de fruitteelt. Op het naastgelegen eiland Femø kun je heerlijk swingen tijdens het traditionele jazzfestival dat in de zomermaanden plaatsvindt. Dan is er ook het eiland Askø, een klein eiland waarop geen enkel punt hoger is gelegen dan 4 meter boven zeeniveau.  

Anholt Fyr

Eilanden in het Kattegat

Samsø

Het eiland Samsø is groen en vruchtbaar, en staat bekend om zijn groente- en fruitteelt. De sfeer in Samsø is vriendelijk en lokaal, en je ziet regelmatig stalletjes langs de weg waar je vers fruit kunt kopen. In de afgelopen jaren heeft het eiland ook de reputatie opgebouwd van een duurzame gemeenschap, waar veel gebruik wordt gemaakt van groene energie. Ben je op zoek naar een echt groene vakantie, ga dan naar Samsø!

West Zealand islands

Eilanden van West-Seeland

Sejerø

Sejerø is een mooie en rustig eiland, met een golvend landschap en vele kleine zwemstrandjes. Bezoek de oude kerk met mijn mooie muurschilderingen of neem een kijkje bij een van de vele grafheuvels op het eiland. Sejerø bereik je gemakkelijk door de veerboot te nemen vanaf Havnsø.